Υπουργείο Εργασίας: Πρόστιμο €3,500 για παραβίαση ωραρίου εργασίας

αναρτήθηκε στις 24 Οκτ 2016, 2:41 π.μ. από το χρήστη SYKADE Admin   [ ενημερώθηκε 24 Οκτ 2016, 2:41 π.μ. ]
Νέα νομοθεσία με στόχο την πάταξη της αδήλωτης εργασίας ετοιμάζεται να καταθέσει στην Βουλή των Αντιπροσώπων το Υπουργείο Εργασίας. μιλώντας ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών η Υπουργός Εργασίας Ζέτα Αιμιλιανίδου, χαρακτήρισε ως ένα μακροχρόνιο πρόβλημα την αδήλωτη εργασία και για το λόγο αυτό το Υπουργείο Εργασίας έχει θέσει στις προτεραιότητές του την προσπάθεια πάταξης του. 

Η Υπουργός Εργασίας συμμετέχει στην σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών η οποία συνεδριάζει για τον προϋπολογισμό του Υπουργείου Εργασίας για το έτος 2017.  

Η Ζέτα Αιμιλιανίδου αναφέρθηκε ακόμα και στο θέμα της καταβολής του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, σημειώνοντας ότι η προσπάθεια έγκειται στην όσο το δυνατό καλύτερη οργάνωση της καταβολής των επιδομάτων, επισημαίνοντας ότι εντοπίστηκαν περιπτώσεις κατά τις οποίες δεν δικαιολογούνταν η παραχώρηση επιδομάτων. 

Όσον αφορά στην ανεργία, η Υπουργός Εργασίας έκανε λόγο για πτωτική τάση ένεκα της ενίσχυσης των ρυθμών ανάπτυξης της οικονομίας και των πολιτικών απασχόλησης που υιοθετήθηκαν. 

Πρόστιμα θα μοιράζει η Υπουργός για τα ωράρια των καταστημάτων 
Αποτρεπτικές ποινές επιδιώκει να επιβάλει το Υπουργείο Εργασίας για όσους παραβιάζουν το ωράριο εργασίας. 
Σύμφωνα με την Ζέτα Αιμιλιανίδου το υπουργείο θα καταθέσει πρόταση για επιβολή προστίμου αξίας €3,500 χιλιάδων ευρώ σε όσους παραβιάζουν την σχετική νομοθεσία.

Όπως εξήγησε, το πρόστιμο θα αφορά για κάθε παραβίαση, για κάθε εργαζόμενο και για κάθε μέρα. Σύμφωνα με την κ. Αιμιλιανίδου, οι ποινές που ισχύουν σήμερα δεν είναι αποτρεπτικές. 

24/10.2016