Υπ. Εργασίας: Αφήστε τους εργαζόμενους να κάνουν Πάσχα

αναρτήθηκε στις 27 Απρ 2016, 6:35 π.μ. από το χρήστη SYKADE Admin   [ ενημερώθηκε 27 Απρ 2016, 6:36 π.μ. ]
Η Υπουργός Εργασίας Ζέτα Αιμιλιανίδου τόνισε ότι όλοι πρέπει να τηρήσουν τις αργίες του Πάσχα, ώστε οι εργαζόμενοι να μπορέσουν να γιορτάσουν στο σπίτι τους. 

Μιλώντας σήμερα στο κρατικό ραδιόφωνο και ερωτηθείσα για το θέμα της ρύθμισης του ωραρίου των καταστημάτων, η κ. Αιμιλιανίδου είπε ότι για να μπορέσει να γίνει οποιαδήποτε κίνηση από την κυβέρνηση πρέπει να υπάρχει εξουσιοδότηση Νόμου. Αυτήν την στιγμή, υπέδειξε δεν υπάρχει οποιαδήποτε εξουσιοδότηση Νόμου, και ως εκ τούτου δεν μπορεί η κυβέρνηση να προχωρήσει σε οποιαδήποτε ρύθμιση.

Η Υπουργός Εργασίας ανέφερε ότι με βάση τις πρόσφατες αποφάσεις του Ανωτάτου Δικαστηρίου, είναι ξεκάθαρο ότι η ρύθμιση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων ανήκει στην εκτελεστική εξουσία.

 Κληθείσα να σχολιάσει νέα αναλογιστική μελέτη που διενεργήθηκε από το Διεθνές Γραφείο Εργασίας, μέσα από την οποία προκύπτει ότι το Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων είναι βιώσιμο και πέραν του 2080, η Υπουργός Εργασίας δήλωσε ότι αυτό σημαίνει πως το Ταμείο βρίσκεται στην σωστή πορεία και δεν θα χρειαστεί να γίνουν στο μέλλον οποιεσδήποτε αυξήσεις στις εισφορές ούτε εργαζομένων, ούτε εργοδοτών. Ούτε χρειάζεται είπε, να ληφθούν οποιαδήποτε επιπρόσθετα μέτρα.

 Πηγή: Philenews/ΡΙΚ