«Θα μελετηθεί οποιαδήποτε πρόταση νόμου κατατεθεί για ωράριο καταστημάτων»

αναρτήθηκε στις 20 Ιαν 2015, 5:23 π.μ. από το χρήστη SYKADE Admin   [ ενημερώθηκε 20 Ιαν 2015, 5:23 π.μ. ]
Οποιαδήποτε πρόταση νόμου κατατεθεί για το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων θα μελετηθεί και θα συζητηθεί με όλους τους εμπλεκόμενους, δήλωσε η Υπουργός Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ζέτα Αιμιλιανίδου, κληθείσα να σχολιάσει την πρόθεση του ΑΚΕΛ να καταθέσει πρόταση νόμου για το ωράριο των καταστημάτων. 

«Θα δούμε την πρόταση νόμου η οποία θα κατατεθεί, θα συζητηθεί και ανάλογα θα αποφασιστεί» ανέφερε η Υπουργός, μιλώντας στο περιθώριο τελετής βράβευσης επιχειρήσεων. Ερωτηθείσα εάν αφουγκράζεται τις ανησυχίες των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, η Υπουργός είπε πως «δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το πρόβλημα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων δεν είναι σημερινό. 

Εδώ και πολλά χρόνια έχουν πρόβλημα οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις», για να προσθέσει πως «η οποιαδήποτε συσχέτιση με το αν είναι ανοικτά ή όχι τα καταστήματα την Κυριακή, είναι θέμα επιχειρημάτων, θέσεων και απόψεων». Στόχος του Υπουργείου, σημείωσε, ήταν να προσληφθούν άνεργοι, έστω και για κάποιες ώρες απασχόλησης. «Όμως οποιαδήποτε πρόταση νόμου, όταν κατατεθεί, θα συζητηθεί με όλους τους εμπλεκόμενους», επανέλαβε.
 
Η Υπουργός ανέφερε ότι τα διατάγματα για το ωράριο των καταστημάτων δεν εκδίδονται αυθαίρετα και ότι είναι δικαίωμα που προβλέπεται από τη νομοθεσία. 


20/1/2015