Τα καταστήματα που ανοίγουν Κυριακή θα συνεχίσουν να καταγγέλλονται

αναρτήθηκε στις 14 Ιαν 2016, 1:14 π.μ. από το χρήστη SYKADE Admin   [ ενημερώθηκε 14 Ιαν 2016, 1:14 π.μ. ]

Μέχρι την απόφαση του Ανωτάτου

Καταστήματα και υπεραγορές που εξακολουθούν να ανοίγουν παράνομα τα καταστήματά τους την Κυριακή, θα συνεχίσουν να καταγγέλλονται μέχρι την τελική απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου για την προσφυγή της Κυβέρνησης σε σχέση με την καταψήφιση των κανονισμών που διέπει το ωράριο λειτουργίας τους, σύμφωνα με την υπουργό Εργασίας Ζέτα Αιμιλιανίδου. Την τελευταία Κυριακή καταγγέλθηκαν 213 καταστηματάρχες που άνοιξαν τις επιχειρήσεις τους από την Αστυνομία και άλλοι 98 από το υπουργείο Εργασίας.   
Τα καταστήματα που εξακολουθούν να παρανομούν πάντως, ανοίγουν τις πόρτες τους την Κυριακή για το κοινό στις 11 το πρωί και κλείνουν στις 7 το βράδυ, στη βάση της σχετικής πρόνοιας των κανονισμών που εισηγήθηκε η Κυβέρνηση, παρά το γεγονός ότι θα μπορούσαν να ανοίγουν πιο νωρίς και να έκλειναν αργότερα από τη στιγμή που έτσι και αλλιώς παρανομούν. 

Και ενώ εκκρεμεί η απόφαση της πλήρους ολομέλειας του Ανωτάτου Δικαστηρίου με την Κυβέρνηση να εγείρει θέμα αμφισβήτησης και σύγκρουσης εξουσιών και παράλληλα να ζητά δήλωση του δικαστηρίου ότι οι κανονισμοί που ενέκρινε είναι έγκυροι και επιτρέπεται να δημοσιευτούν στην επίσημη εφημερίδα και να τεθούν σε ισχύ, μετά την απόρριψή τους από τη Βουλή, η κοινοβουλευτική Επιτροπή Εργασίας επεξεργάζεται τροποποίηση της νομοθεσίας. Συγκεκριμένα, σχεδιάζει πρόταση νόμου για αύξηση των ποινών σε όσους παραβιάζουν τα ωράρια και από την άλλη να ανοίξει νέος κύκλος συζητήσεων με την υπουργό Εργασίας για τροποποίηση της νομοθεσίας και επέκταση του ωραρίου τις Τετάρτες και τα Σάββατα, όπως και τις υπόλοιπες ημέρες. 

Η υπουργός Εργασίας Ζέτα Αιμιλιανίδου δήλωσε πως εφόσον κληθεί στη συνεδρία της Επιτροπής θα παραβρεθεί. Ξεκαθάρισε ωστόσο ότι η Βουλή δεν πρέπει να ξεχνά ότι ήδη το Ανώτατο Δικαστήριο έχει αποφασίσει ότι την αρμοδιότητα για τη ρύθμιση των ωραρίων έχει η εκτελεστική εξουσία. Επισήμανε ότι η απόφαση του Ανωτάτου καταδεικνύει ότι η Βουλή δεν έχει αρμοδιότητα να επεμβαίνει στον καθορισμό ωραρίων λειτουργίας και των αργιών των καταστημάτων.

Πηγή: Philenews