Συνεχίζεται το σίριαλ του ωραρίου

αναρτήθηκε στις 4 Μαΐ 2015, 2:55 π.μ. από το χρήστη SYKADE Admin   [ ενημερώθηκε 4 Μαΐ 2015, 2:56 π.μ. ]

Όχι από ΔΗΚΟ στο εποχιακό ωράριο- Νέο επεισόδιο στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εργασίας

Μετά την αναβολή που πήρε το θέμα των ωραρίων λειτουργίας των καταστημάτων από την Ολομέλεια της Πέμπτης 30 Απριλίου, συνεχίζεται τη Δευτέρα 4 Μαίου η συζήτηση του θέματος. Το ΔΗΚΟ επιμένει στο κλείσιμο των καταστημάτων τις Κυριακές και ξεκαθάρισε ότι δεν συμφωνεί με το ΑΚΕΛ. Τόσο το ΔΗΚΟ όσο και η ΕΔΕΚ συμφωνούν για τον καθορισμό τουριστικών ζωνών. Ο ΔΗΣΥ εισηγείται παράταση των διαταγμάτων μέχρι το τέλος της θερινής περιόδου και πρότεινε την επιδότηση των μικρών επιχειρήσεων.

Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εργασίας Αντρέας Φακοντής ξεκαθάρισε στην υπουργό Εργασίας ότι όπως διαφαίνεται θα απορριφθούν οι κανονισμοί της κυβέρνησης.

Ο βουλευτής του ΔΗΚΟ Αγγελος Βότσης τόνισε ότι δεν στηρίζει την πρόταση του ΑΚΕΛ και ότι θα επιμείνει στην δική του πρόταση, ενώ θα συζητήσουν την περίπτωση της περιοχής στο Λατσί ώστε να μένουν ανοίχτα τα καταστήματα τις Κυριακές όπως στην ελεύθερη Αμμόχωστο.

Η βουλευτής της ΕΔΕΚ Ρούλα Μαυρονικόλα σημείωσε ότι θα συζητούσαν τις τουριστικες ζώνες και εισηγήθηκε την ένταξη των οδών Λήδρας και Ονασαγόρου για πολιτικούς λόγους, ενώ εισηγήθηκε όπως στην κατηγορία των ειδικών καταστημάτων θα μπορούσαν να ενταχθούν και τα καταστήματα με σουβενίρ ή με παραδοσιακά εδέσματα.

Ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Νίκος Νουρής σημείωσε ότι αποτελεί κόκκινη γραμμή ο καθορισμός των τουριστικών ζωνών και το χαρακτήρισε πισογύρισμα. Κατέθεσε εισήγηση όπως υιοθετηθεί πρόγραμμα επιδότησης μικρών επιχειρήσεων, ώστε μέχρι τέσσερα άτομα να επιδοτηθούν ούτως ώστε να προσλάβουν προσωπικό και να μένουν ανοιχτά τις Κυριακές. Εισηγήθηκε όπως τα διατάγματα πάρουν παράταση το καλοκαίρι και να αξιολογηθεί η πρόταση επιδότησης και να ξανασυζητηθεί το ζήτημα τον Σεπτέμβρη.

Η υπουργός Εργασίας σημείωσε ότι δεν μπορεί να αντιληφθεί γιατί το νομοσχέδιο γίνεται πρόταση νόμου.

"Εμείς καταθέσαμε την κυβερνητική πρόταση που έχει νόημα μόνο όταν εργάζονται τα καταστήματα τις Κυριακές. Πρώτιστα μας ενδιαφέρουν τα δικαιώματα των εργαζομένων. Η θέση μας είναι ότι έχουμε καταθέσει ισορροπημένη πρόταση" ανέφερε η κα. Αιμιλιανίοδυ. Τόνισε επίσης ότι διαφωνεί πλήρως με την οριοθέτηση τουριστικών ζωνών. "Σήμερα έχουμε 2015 κι όχι 2012 όπως ήταν η τότε νομοθεσία. Ο καθορισμός των τουριστικών ζωνών είναι εντελώς αντίθετος με χρηστή διοίκηση για το ποιοι επιχειρηματίες έχουν το δικαίωμα εργάζονται και ποιοι όχι" συμπλήρωσε η υπουργός Εργασίας.

Παράλληλα, η υπουργός σημείωσε ότι μέχρι τώρα "ακούγαμε ήταν οι μικρές επιχειρήσεις που επλήττονταν από τις Κυριακές. Αυτό το επιχείρημα είναι αντιφατικό με τις τουριςτικές ζώνες επειδή στις τουριστικές ζώνες υπάρχουν και μεγάλες επιχειρήσεις. Πώς απαντά κάποιος σε αυτό το εεπιχείρημα ότι οι τουριστικές ζώνες ευνοούν κάποιες επιχειρήσεις;"

Πηγή: InBusinessNews