Στο Ανώτατο Δικαστήριο τα ωράρια των καταστημάτων

αναρτήθηκε στις 12 Ιαν 2016, 2:11 π.μ. από το χρήστη SYKADE Admin   [ ενημερώθηκε 12 Ιαν 2016, 2:11 π.μ. ]

Εξετάζεται η αναφορά του ΠτΔ

Ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστηρίου για εξέταση τίθεται σήμερα η αναφορά του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, σχετικά με τους κανονισμούς που απέρριψε η Βουλή για τα ωράρια λειτουργίας των καταστημάτων. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Νομικής Υπηρεσίας ζητείται δήλωση του Ανωτάτου Δικαστηρίου ότι η απόρριψη των κανονισμών από τη Βουλή παραβίαζει την αρχή της διάκρισης των εξουσιών και είναι άκυρη. Ζητείται επίσης από το Ανώτατο Δικαστήριο η έκδοση δήλωσης σύμφωνα με την οποία οι απορριφθέντες κανονισμοί του Υπουργικού Συμβουλίου συνεχίζουν να είναι έγκυροι και μπορούν να δημοσιευτούν και να τεθούν σε ισχύ άμεσα.  

Ωστόσο, χθες η Επιτροπή Εργασίας της Βουλής αποφάσισε όπως προχωρήσει στην ετοιμασία πρότασης νόμου για αύξηση των ποινών σε όσους παραβιάζουν τη νομοθεσία για τα ωράρια λειτουργίας των καταστημάτων.

Δεκάδες καταγγελίες για ανοικτά καταστήματα την Κυριακή

Σε 231 καταγγελίες για παραβίαση, προχθές Κυριακή, της νομοθεσίας για τα ωράρια λειτουργίας των καταστημάτων, προέβη η Αστυνομία. Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας, Ανδρέα Αγγελίδη, οι καταγγελίες αφορούν καταστήματα σε ολόκληρη την Κύπρο.

 Πηγή: philenews