Πρόστιμο €70 χιλ. για τα λαθραία τσιγάρα

αναρτήθηκε στις 23 Ιουλ 2015, 12:18 π.μ. από το χρήστη SYKADE Admin   [ ενημερώθηκε 23 Ιουλ 2015, 12:20 π.μ. ]

Ο συλληφθείς αφέθηκε ελεύθερος, αλλά οι έρευνες συνεχίζονται 

Λευκωσία: Πρόστιμο ύψους €70.000 επέβαλε χθες το Τελωνείο στον 49χρονο που είχε συλληφθεί να έχει στην κατοχή του μεγάλη ποσότητα αδασμολόγητων τσιγάρων που τα μετέφερε από τα κατεχόμενα.

Μετά την επιβολή του προστίμου που έγινε με συμβιβασμό, ο 49χρονος αφέθηκε ελεύθερος, παρά το γεγονός ότι λίγο πριν το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας είχε εκδώσει διάταγμα οκταήμερης κράτησής του, μετά από σχετική αίτηση που είχε καταχωρήσει η τελωνειακός λειτουργός Έλενα Ρόπαλη. Όπως είναι γνωστό, ο διευθυντής του Τελωνείου έχει εξουσία με βάση τη Νομοθεσία να συμβιβάζει οποιοδήποτε τελωνειακό αδίκημα.

Σημειώνεται ότι τα λαθραία τσιγάρα και καπνός που κατασχέθηκαν θα καταστραφούν. Ο 49χρονος συνελήφθη προχθές όταν μετά από πληροφορίες η Αστυνομία εντόπισε σε τρία αυτοκίνητά του συνολική ποσότητα 260.600 τεμαχίων τσιγάρων για τα οποία αναλογούν δασμοί €45.665 και 14.750 γραμμάρια καπνού για τα οποία αναλογεί δασμός €3.080.

Σύμφωνα με όσα κατέθεσε στο δικαστήριο η κ. Ρόπαλη, όταν εντοπίστηκε στο δεύτερο αυτοκίνητο του 29χρονου μεγάλη ποσότητα παράνομων τσιγάρων και επιστήθηκε η προσοχή του στον Νόμο, είπε: «εδιαλύσετέ με». Επίσης όταν εντοπίστηκε και η υπόλοιπη ποσότητα λαθραίων στο τρίτο του αυτοκίνητο και επιστήθηκε η προσοχή του στον Νόμο, απάντησε: «εκαταστρέψετέ με».

Τα τσιγάρα και ο καπνός, όπως ανέφερε η τελωνειακός λειτουργός, προέρχονται από τα κατεχόμενα και δεν είχαν τη σήμανση για το βλαβερό του καπνίσματος.

Περαιτέρω στην κατοχή του εντοπίστηκαν μεταχρονολογημένες επιταγές συνολικού ύψους €20.000 οι οποίες εκδόθηκαν στο όνομά του από διάφορα νομικά και φυσικά πρόσωπα και εξετάζεται κατά πόσο αφορούν την αγορά λαθραίων τσιγάρων.

Αξίζει να αναφερθεί πως οι έρευνες και ανακρίσεις του Τελωνείου για την υπόθεση αυτή συνεχίζονται, έστω και αν ο κατηγορούμενος αφέθηκε ελεύθερος και του επιβλήθηκε ποινή προστίμου από το Τελωνείο.

Πηγή: Philenews