Προς καταψήφιση οι κανονισμοί για το ελεύθερο ωράριο

αναρτήθηκε στις 7 Δεκ 2015, 2:30 π.μ. από το χρήστη SYKADE Admin   [ ενημερώθηκε 7 Δεκ 2015, 2:31 π.μ. ]

Ομήρου και Αναστασιάδης θα αναλάβουν πρωτοβουλία για άρση του αδιεξόδου

Προς καταψήφιση θα οδηγηθούν οι κανονισμοί που ρυθμίζουν το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου. Μάλιστα, η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εργασίας μελετά το ενδεχόμενο όπως αποστείλει επιστολή προς τον Πρόεδρο της Βουλής Γιαννάκη Ομήρου για να ενημερώσει τον Πρόεδρο Αναστασιάδη για το αδιέξοδο που δημιουργήθηκε και τον καλέσει να αναλάβει πρωτοβουλία προς ρύθμιση του ζητήματος.

Το ΑΚΕΛ, όπως ανέφερε ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Αντρέας Φακοντής, θα απορρίψει τους κανονισμούς του ελεύθερου ωραρίου, καθώς η Κυβέρνηση, όπως τόνισε, δεν έκανε κανένα βήμα προς τα πίσω. Ο Βουλευτής του ΔΗΚΟ Άγγελος Βότσης τόνισε ότι και το ΔΗΚΟ θα καταψηφίσει τους κανονισμούς καθώς έχει ξεφύγει το θέμα από τη νομική του προσέγγιση και ζητά την παρέμβαση του Προέδρου Αναστασιάδη για νέους κανονισμούς. "Η νομοθετική εξουσία θα δοκιμάσει να πείσει και την εκτελεστική εξουσία. Είναι η ώρα του Προέδρου Αναστασιάδη να αναλάβει την πρωτοβουλία και να βρει συναινέσεις με τη Βουλή και να μη δημιουργήσει περαιτέρω προβλήματα". Η βουλευτής της ΕΔΕΚ Ρούλα Μαυρονικόλα κάλεσε την υστάτη την Υπουργό και τον Πρόεδρο να αποσύρουν τους κανονισμούς και να διαβουλευτεί με τη Βουλή για να βρεθεί φόρμουλα που θα λύσει το πρόβλημα.

Άκαμπτη η Κυβέρνηση τονίζει η Ζέτα
Δεν υπάρχει καμιά διαφοροποίηση στους σχεδιασμούς της Κυβέρνησης για το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων. Όπως ενημέρωσε ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εργασίας Αντρέας Φακοντής τους υπόλοιπους βουλευτές, ο οποίος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την Υπουργό Εργασίας Ζέτα Αιμιλιανίδου, η θέση της Κυβέρνησης εκφράζεται με βάση τους κανονισμούς που κατατέθηκαν στη Βουλή προς έγκριση.

 Το θέμα δεν είναι νομικό, αλλά πολιτικό επανέλαβε ο κ. Φακοντής, ο οποίος σημείωσε ότι ενώπιον της Επιτροπής υπάρχουν τρεις επιλογές: υιοθέτηση ή απόρριψη των κανονισμών και η τρίτη επιλογή όπως το θέμα μετατοπιστεί μετά γιορτές.

Ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Μάριος Μαυρίδης έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου ότι εάν επιστρέψουμε στο ωράριο του 2006 θα υπάρξει σοκ στην αγορά και πολλές απολύσεις στον χώρο του εμπορίου.

Η βουλευτής της ΕΔΕΚ Ρούλα Μαυρονικόλα εξέφρασε τη θέση ότι είναι πολιτική απόφαση και εξέφρασε το παράπονο ότι βρήκε κλειστές πόρτες από την Υπουργό Εργασίας.

«Αρχίζουμε με διαφορετική αφετηρία σε σχέση με προηγούμενες συνεδρίες καθώς άλλαξαν άρδην τα γεγονότα με τη νομική απόφαση της Εισαγγελίας» τόνισε ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Νίκος Νουρής.

Φόρμουλα ΔΗΚΟ μια μισές Κυριακές τον χρόνο
Ο βουλευτής του ΔΗΚΟ Άγγελος Βότσης επανέλαβε ότι η συντριπτική πλειοψηφία της Βουλής επιθυμεί  να βρεθεί φόρμουλα κάπου στη μέση του δρόμου με τα καταστήματα να εργάζονται μισές Κυριακές τον χρόνο. «Δεν μπορούμε να ψηφίσουμε τους κανονισμούς», κατέληξε. Στην πρόταση για τη λειτουργία των καταστημάτων τις μισές Κυριακές το χρόνο συναινεί και η ΕΔΕΚ, όπως ανέφερε η κ. Μαυρονικόλα.

Πηγή: InBusinessNews