ΠΟΒΕΚ: Ζητεί τερματισμό διαταγμάτων για ωράριο καταστημάτων

αναρτήθηκε στις 14 Σεπ 2014, 11:47 μ.μ. από το χρήστη SYKADE Admin   [ ενημερώθηκε 14 Σεπ 2014, 11:48 μ.μ. ]
Η ΠΟΒΕΚ καλεί ξανά την Κυβέρνηση και την αρμόδια Υπουργό Εργασίας να τερματίσει άμεσα την πολιτική των διαταγμάτων για την λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές, με αφορμή την απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας της Ελλάδας. Εκφράζει, παράλληλα, την πίστη ότι η προσφυγή που έχει κάνει στο Ανώτατο Δικαστήριο θα δικαιωθεί.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της Οργάνωσης, από τον Αύγουστο του 2013  η Γ.Σ. ΠΟΒΕΚ προσέφυγε στο Ανώτατο Δικαστήριο της Κυπριακής Δημοκρατίας ζητώντας τερματισμό  της παράνομης και μονομερούς απόφασης της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων να εκδίδει διατάγματα, συνέπεια των οποίων καταργούνταν οι πρόνοιες της νομοθεσίας και ουσιαστικά φιλελευθεροποιούσε τα ωράρια των καταστημάτων.

Στη συνέχεια, η ανακοίνωση αναφέρεται στην απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας στην Ελλάδα (Ανώτατο Δικαστικό Διοικητικό Όργανο) για αναστολή της κυβερνητικής απόφασης για λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές.

Στο σκεπτικό της απόφασης του Συμβουλίου Επικρατείας Ελλάδος, σύμφωνα με την ανακοίνωση, αναφέρεται ότι κανένα πρακτικό ή οικονομικό όφελος δεν προκύπτει από την κατάργηση της αργίας της Κυριακής σε εμπορευόμενους και εργαζομένους, αντιθέτως αναφέρεται “στο δικαίωμα του ελεύθερου χρόνου και της απολαύσεως του από κοινού με την οικογένεια τους κατά την κοινή αργία της Κυριακής καθώς και στο δικαίωμα στην άσκηση της  θρησκευτικής λατρείας, παρίσταται αυτονοήτως δυσεπανόρθωτη”. 

Πηγή: Sigmalive