ΠΟΒΕΚ: Κυβερνητική αδιαφορία για το ωράριο των καταστημάτων

αναρτήθηκε στις 17 Απρ 2015, 3:02 π.μ. από το χρήστη SYKADE Admin   [ ενημερώθηκε 17 Απρ 2015, 3:03 π.μ. ]
Λύπη και αγανάκτηση εκφράζει η ΠΟΒΕΚ αναφέροντας ότι η Κυβέρνηση “επιδεικνύοντας πλήρη αδιαφορία προς τις θέσεις της Βουλής αλλά και προς τις χιλιάδες των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, επιδιώκει την μονιμοποίηση των ελεύθερων ωραρίων, συμπεριλαμβανομένης και της Κυριακής” μέσω των Κανονισμών που κατάθεσε στη Βουλή.

Οι εξελίξεις στο θέμα του ωραρίου της λειτουργίας των καταστημάτων συζητήθηκαν σε χθεσινή έκτακτη συνεδρία της ολομέλειας της Κεντρικής Επιτροπής της ΠΟΒΕΚ.

“Δυστυχώς η Κυβέρνηση χωρίς κανένα διάλογο με την ΠΟΒΕΚ, κατέθεσε στην Βουλή Κανονισμούς επαναλαμβάνοντας εαυτόν και αντικαθιστώντας την πολιτική των διαταγμάτων με Κανονισμούς” αναφέρει η ΠΟΒΕΚ σε σημερινή ανακοίνωση.

“Με μεγάλη μας λύπη και αγανάκτηση διαπιστώνουμε ότι η Κυβέρνηση επιδεικνύοντας πλήρη αδιαφορία προς τις θέσεις της Βουλής αλλά και προς τις χιλιάδες των μικρομεσαίων επιχειρήσεων , επιδιώκει την μονιμοποίηση των ελεύθερων ωραρίων, συμπεριλαμβανομένης και της Κυριακής μέσω Κανονισμών που κατάθεσε” προσθέτει.

Η ΠΟΒΕΚ θεωρεί πως με την πολιτική της η Κυβέρνηση επαναβεβαιώνει τη “δέσμευση της για εξυπηρέτηση πέντε- δέκα ανθρώπων ιδιοκτητών πολυκαταστημάτων και αλυσίδων υπεραγορών που τσεπώνουν τα λεφτά της αγοράς”.

Διερωτάται, μεταξύ άλλων, γιατί η Κυβέρνηση και η αρμόδια Υπουργός “κλείνουν τα μάτια τους στο κλείσιμο χιλιάδων μικρών επιχειρήσεων” και τονίζει ότι θα δώσει μάχη για απόρριψη των Κανονισμών που κατάθεσε η Κυβέρνηση στη Βουλή των Αντιπροσώπων.