ΠΟΒΕΚ: Καταγγέλλει την Κυβέρνηση για το νέο διάταγμα

αναρτήθηκε στις 29 Αυγ 2014, 4:57 π.μ. από το χρήστη SYKADE Admin
Παρά τις περί αντιθέτου δεσμεύσεις και διαβεβαιώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη που δόθηκαν στις 22 Ιουλίου 2014, η Κυβέρνηση προχώρησε στην ανανέωση των Τουριστικών Διαταγμάτων σε ολόκληρη την Κύπρο, αναφέρει η ΠΟΒΕΚ.
 
Σε ανακοίνωσή της, σημειώνει ότι “δυστυχώς για μιαν ακόμη φορά τα συμφέροντα των ολίγων πολυεπιχειρήσεων επέβαλαν τη θέση τους και η Κυβέρνηση υπέκυψε στις απαιτήσεις τους”.
 
“Καταγγέλλουμε την ασυνέπεια και τη στάση της Υπουργού Εργασίας και της Κυβέρνησης”, αναφέρει η ΠΟΒΕΚ και εξηγεί ότι “η ασυνέπεια της Κυβέρνησης κρίνεται σε μια σειρά από αιτήματα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, όπως η μείωση των ενοικίων, η δημιουργία Εγγυοδοτικού Οργανισμού, η αναδιάρθρωση των δανείων, η μείωση των επιτοκίων, για τα οποία τίποτα δεν έχει πράξει”.
 
Αντιθέτως, συνεχίζει η ΠΟΒΕΚ, “η Κυβέρνηση επιδεικνύει υπέρμετρη συνέπεια στις πολιτικές των εξώσεων και εκποιήσεων, φιλελευθεροποίησης και κατάργησης των ωραρίων λειτουργίας των καταστημάτων, πολιτικές που διαλύουν τη μεσαία τάξη και κατηγοριοποιούν την κοινωνία σε πολύ πλούσιους και σε πολύ φτωχούς”.
 
Η ΠΟΒΕΚ καταγγέλλει την Υπουργό Εργασίας για κατ΄ ισχυρισμό "υπέρβαση προνοιών του Νόμου Αρ. 155" και "παράνομη" άσκηση εξουσιών για έκδοση διαταγμάτων. Καταγγέλλει, επίσης, το Υπουργείο Εργασίας ότι "με τα στοιχεία περί εργοδότησης 6.000 ανέργων παραπλανεί και σε καμιά περίπτωση τα στοιχεία αυτά αποτελούν την πραγματική εικόνα”.
 
Διερωτάται “γιατί στην περίπτωση των προσλήψεων το Υπουργείο Εργασίας επικαλείται το θετικό του μέτρου της επέκτασης των ωραρίων λειτουργίας των καταστημάτων, ενώ στην περίπτωση που κλείνουν και απολύεται κόσμος από επιχειρήσεις επικαλείται ότι δεν είναι συνέπεια των διαταγμάτων αλλά της οικονομικής κρίσης".
 
Η ΠΟΒΕΚ διερωτάται επίσης “γιατί δεν μας λένε πόσες επιχειρήσεις έχουν κλείσει και πόσες χιλιάδες έχουν προστεθεί στους ανέργους και γιατί δεν μας λένε πόσοι μόνιμοι υπάλληλοι έχουν μετατραπεί σε part time με μειωμένες ώρες, με συμβόλαια και όρους απασχόλησης του Μεσαίωνα”.
 
Προβάλλει επίσης τα ερωτήματα, “γιατί μας κρύβουν το μερίδιο της αγοράς το οποίο λυμαίνονται  5-10 πολυεπιχειρήσεις εις βάρος των χιλιάδων μικρομεσαίων οικογενειακών επιχειρήσεων και γιατί δεν μας λένε τον αριθμό των χιλιάδων που υποχρεώθηκαν μόνον τον τελευταίο χρόνο να μεταναστεύσουν στο εξωτερικό για δουλειά”.
 
Η ΠΟΒΕΚ διερωτάται, ακόμη, “πότε επιτέλους θα διεξαχθεί ο περιβόητος διάλογος μεταξύ Υπουργείου και εμπλεκομένων φορέων, συνδέσμων και οργανώσεων, και πόσες φορές ακόμα η Υπουργός Εργασίας θα δεσμεύεται στη Βουλή για τροποποιήσεις και νέο θεσμικό πλαίσιο και το θέμα όμως να καταντά κοροϊδία εις βάρος και του νομοθετικού σώματος αλλά και των επηρεαζομένων”.
 
“Για όλα τα πιο πάνω, η Γ.Σ. ΠΟΒΕΚ δεν θα σταματήσει ποτέ να αγωνίζεται και δεν θα δεχθούμε ποτέ την ντε φάκτο μονιμοποίηση πολιτικής των διαταγμάτων”, καταλήγει η ανακοίνωση

Πηγή: Sigmalive

Comments