ΠΟΒΕΚ: Επιστολή στην Υπ. Εργασίας για τα ωράρια των καταστημάτων

αναρτήθηκε στις 14 Φεβ 2017, 5:11 π.μ. από το χρήστη SYKADE Admin   [ ενημερώθηκε 14 Φεβ 2017, 5:12 π.μ. ]
Επιστολή στην Υπουργό Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ζέτα Αιμιλιανίδου, αναφορικά με τα ωράρια λειτουργίας των καταστημάτων, απέστειλε σήμερα η ΠΟΒΕΚ, η οποία διαπιστώνει ότι η υφιστάμενη κατάσταση είναι αποτέλεσμα μιας "ισοπεδωτικής και φιλελεύθερης πολιτικής”, που έχει εφαρμοστεί από το 2013.

Στην επιστολή της, η ΠΟΒΕΚ αναφέρει ότι η πολιτική του Υπουργείου Εργασίας "στρέφεται ενάντια των δεκάδων χιλιάδων μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, βρίσκεται σε σύγκρουση με την πλειοψηφία των κομμάτων του Κοινοβουλίου και εξυπηρετεί στο τέλος της ημέρας μια δεκάδα πολυεπιχειρήσεων και αλυσίδων υπεραγορών”
.
Αναφερόμενη στις επανειλημμένες δηλώσεις της Υπουργού Εργασίας ότι γίνεται διάλογος, η ΠΟΒΕΚ διερωτάται με ποιους γίνεται ο συγκεκριμένος διάλογος, αφού όπως υποστηρίζει με την ίδια για πάνω από δύο χρόνια δεν έγινε καμιά επαφή.

"Το ίδιο πληροφορούμαστε ισχύει και για άλλους φορείς, συνδέσμους, συνδικαλιστικές οργανώσεις. Δυστυχώς ευνοείτε μια   κατάσταση η οποία  βολεύει μόνο  τους δέκα μεγάλους της αγοράς. Κυρία Υπουργέ, δεν δεχόμαστε την υφιστάμενη, απαράδεχτη, άδικη και ετεροβαρή αντιμετώπιση χιλιάδων μελών μας, οι οποίοι πληρώνουν βαρύ κόστος από την συνεχιζόμενη κατάσταση πραγμάτων. Είναι επιτακτική ανάγκη η ισοζυγισμένη και δίκαιη επίλυση του όλου προβλήματος”, αναφέρει στην επιστολή της η ΠΟΒΕΚ.

Καλεί, τέλος, την Υπουργό Εργασίας όπως ορίσει συνάντηση το συντομότερο και υποστηρίζει ότι πρέπει "να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας με ξεκάθαρες προτάσεις και θέσεις”.