Παράταση στο ωράριο καταστημάτων μέχρι τον Νοέμβριο

αναρτήθηκε στις 29 Αυγ 2014, 4:54 π.μ. από το χρήστη SYKADE Admin   [ ενημερώθηκε 29 Αυγ 2014, 4:54 π.μ. ]

Θα συνεχισθούν παράλληλα οι διαβουλεύσεις με όλους τους εμπλεκόμενους

Μέχρι τέλος Νοεμβρίου θα συνεχισθεί η εφαρμογή του υφιστάμενου πλαισίου λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων. Αυτό αποφάσισε το Υπουργικό Συμβούλιο μετά από σχετική πρόταση του Υπουργείου Εργασίας. 

Συγκεκριμένα αποφασίσθηκε η επέκταση της ισχύος των τουριστικών διαταγμάτων μέχρι και τις 30 Νοεμβρίου του 2014 με τις ίδιες ρυθμίσεις που ίσχυαν μέχρι τώρα αναφορικά με το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων τόσο κατά τις καθημερινές όσο και κατά την Κυριακή.

Παράλληλα το Υπουργικό Συμβούλιο εξουσιοδότησε την Υπουργό Εργασίας να συνεχίσει τις διαβουλεύσεις με τους εμπλεκόμενους φορείς σε ό,τι αφορά την εξεύρεση μόνιμης λύσης στο πλαίσιο ενός ισορροπημένου πλαισίου σε σχέση με το ωράριο λειτουργίας στο λιανικό εμπόριο". 

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή κυβερνητικό εκπρόσωπο Βίκτωρα Παπαδόπουλο η κυβέρνηση θεωρεί «ότι το πρόγραμμα αυτό ευνοεί την αύξηση της απασχόλησης αυτό το διάστημα».

Ωστόσο όπως συμπλήρωσε επειδή η Κυβέρνηση θέλει να είναι ισορροπημένη προς όλες τις κατευθύνσεις, χωρίς να παραγνωρίζει και τα αιτήματα των μικρομεσαίων και καταστηματαρχών, δίνει αυτή την παράταση και την ίδια ώρα εξουσιοδοτεί την Υπουργό Εργασίας να συνεχίσει ώστε να εξευρεθεί το πιο ισορροπημένο πλαίσιο λειτουργίας των καταστημάτων, για να ικανοποιηθούν όλοι στο πλαίσιο των δυνατοτήτων που έχει αυτή τη στιγμή η κυπριακή οικονομία και στο πλαίσιο της ώθησης της ανάπτυξης που θέλει να δώσει η Κυβέρνηση.    

Πηγή: kathimerini.com.cy