Κοντά σε μια φόρμουλα για το ωράριο

αναρτήθηκε στις 11 Σεπ 2016, 10:51 μ.μ. από το χρήστη SYKADE Admin   [ ενημερώθηκε 11 Σεπ 2016, 10:51 μ.μ. ]

Λεπτοί χειρισμοί για καταγγελίες καθώς εκφράζονται φόβοι για κατάργηση όλων των αργιών

Προς την εξεύρεση συμβιβαστικής λύσης για το θέμα της ρύθμισης του ωραρίου των καταστημάτων κινούνται εκτελεστική και νομοθετική εξουσία, στην προσπάθεια επίτευξης συμφωνίας, η οποία θα θέσει τέρμα στην πλήρη φιλελευθεροποίηση του ωραρίου και την κατάσταση αναρχίας στην αγορά. 

Υπενθυμίζεται ότι μετά την απόφαση του Μαρτίου 2016 του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, το οποίο δικαίωνε υπεραγορά, η οποία λειτούργησε στις 3 Ιανουαρίου της ίδιας χρονιάς, δεν υπάρχει πλέον νομική ρύθμιση του ωραρίου των καταστημάτων.

Εξάλλου, είχε προηγηθεί απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου, τον Δεκέμβριο του 2015, βάσει της οποίας το ωράριο ρυθμίζεται από την εκτελεστική εξουσία και όχι από τη Βουλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του InBusinessNews, σε εξέλιξη βρίσκονται οι διεργασίες για εξεύρεση λύσης, που να ικανοποιεί όσο το δυνατό περισσότερο και τις δύο πλευρές. Στόχος, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, είναι να εξευρεθεί φόρμουλα έτσι ώστε να μην απολυθούν οι εργαζόμενοι, οι οποίοι απασχολήθηκαν χάριν στο διευρυμένο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων.

Τα δεδομένα
Σε περίπτωση που η νομοθετική εξουσία επιχειρήσει να θεσπίσει εκ νέου νόμο, τότε αναμενόμενη θα πρέπει να θεωρείται η αντισυνταγματικότητά του, νοουμένου ότι υπάρχει απόφαση Ανωτάτου Δικαστηρίου, σύμφωνα με την οποία το θέμα ρυθμίζεται από την εκτελεστική εξουσία. 

Συνεπώς, προκειμένου να βρεθεί μία συμβιβαστική λύση, με βάση τα μέχρι στιγμής δεδομένα, η Βουλή καλείται να παραχωρήσει εκ νέου στην υπουργό Εργασίας το δικαίωμα της ρύθμισης των ωραρίων των καταστημάτων. 

Ωστόσο, υπενθυμίζεται ότι οι δύο πλευρές είχαν διαφωνήσει έντονα τα τελευταία 3,5 χρόνια επί του θέματος, με αποτέλεσμα το τελευταίο εξάμηνο να μην υφίσταται οποιαδήποτε ρύθμιση του ωραρίου και να εναπόκειται στις επιχειρήσεις να αποφασίσουν ποιες μέρες και ώρες θα λειτουργούν.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι μεγάλη μερίδα των γενικών καταστημάτων λειτούργησαν στις 15 Αυγούστου, παρά τις ανακοινώσεις του Υπουργείου Εργασίας που τόνιζαν ότι θα έπρεπε να παραμείνουν κλειστά.  Παρόλο που είχαν γίνει επιθεωρήσεις και καταγγελίες τη συγκεκριμένη ημέρα, εντούτοις το θέμα τυγχάνει λεπτών χειρισμών από το αρμόδιο Υπουργείο, το οποίο βρίσκεται σε συνεννόηση με τη Νομική Υπηρεσία για τις παραπέρα κινήσεις.

Το Υπουργείο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, φέρεται να έχει ενδοιασμούς για το κατά πόσο οι εν λόγω καταγγελίες θα πρέπει να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης, καθώς δεν αποκλείεται να υπάρξουν, όπως και στο πρόσφατο παρελθόν, προσφυγές στο Ανώτατο το οποίο με μία ενδεχόμενη απόφαση που θα δικαιώνει τους καταστηματάρχες, θα καταργεί όλες οι υφιστάμενες αργίες των γενικών καταστημάτων.

Πηγή: InBusinessNews 12/9/2016