Καταγγελίες κατά Υπεραγορών για πώληση τσιγάρων & εφημερίδων

αναρτήθηκε στις 17 Ιαν 2014, 2:45 π.μ. από το χρήστη SYKADE Admin   [ ενημερώθηκε 17 Ιαν 2014, 2:45 π.μ. ]
Τις υπεραγορές καταγγέλει ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Καταστημάτων Διαρκους Εξυπηρέτησης (ΣΥΚΑΔΕ) Ανδρέας Θεοδούλου, για την πώληση καπνικών προϊόντων και Τύπου τις Κυριακές, αν και έχει γινει συμφωνία για στήριξη του κλάδου.

«Είναι με έντονη δυσαρέσκεια που αντιληφθήκαμε ότι με την ανανέωση του διατάγματος για τη ελευθεροποίηση του ωραρίου των καταστημάτων -ημερομηνίας 31 Δεκεμβρίου 2013-, για περίοδο δύο μηνών, οι υπεραγορές έχουν παραβιάσει τη συμφωνία κυρίων που είχαμε υπογράψει οι εμπλεκόμενοι φορείς, σύμφωνα με την οποία τις Κυριακές μόνο τα περίπτερα μπορούν να πωλούν καπνικά προϊόντα, εφημερίδες και περιοδικά», αναφέρει.

Η απόφαση για απαγόρευση πώλησης καπνικών προϊόντων και Τύπου από τις υπεραγορές τις Κυριακές, αν και δεν έχει ρυθμιστεί νομοθετικά ή με διάταγμα, έχει ληφθεί ως μέτρο στήριξης του κλάδου, ο οποίος, όπως αναφέρει ο κ. Θεοδούλου, πλήγηκε σημαντικά από τα σχετικά διατάγματα.

Ευχαριστώντας την Υπουργό για την ευαισθησία της για το συγκεκριμένο θέμα, ο κ. Θεοδούλου παρατηρεί ότι με την ανανέωση του διατάγματος οι υπεραγορές θεώρησαν ότι η συμφωνία ακυρώθηκε.

« Εμείς καταδικάζουμε, την, καθαρά κερδοσκοπική, λογική των υπεραγορών, και απευθύνουμε έκκληση προς εσάς για τη λήψη των μέτρων εκείνων που θα διασφαλίζουν ότι τις Κυριακές οι υπεραγορές δεν θα πωλούν καπνικά προϊόντα και Τύπο, όπως έχει συμφωνηθεί, μέχρις ότου το θέμα αυτό ρυθμιστεί νομοθετικά», αναφέρεται.

Πηγή: Sigmalive
17/1/2014