Επιστολή ΠΟΒΕΚ σε Ιωνά για τα ωράρια των καταστημάτων

αναρτήθηκε στις 22 Δεκ 2015, 2:18 π.μ. από το χρήστη SYKADE Admin   [ ενημερώθηκε 22 Δεκ 2015, 2:56 π.μ. ]

Για τήρηση των αργιών των γιορτών

Λευκωσία: Η Γενική Συνομοσπονδία των Παγκύπριων Οργανώσεων Βιοτεχνών Επαγγελματιών Καταστηματαρχών (ΠΟΒΕΚ) απέστειλε επιστολή στον Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, Ιωνά Νικολάου, με την οποία τον καλεί “όπως δώσετε τις σχετικές οδηγίες για τήρηση και εφαρμογή της Νομοθεσίας από τα αρμόδια όργανα του κράτους και προβείτε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για αποτροπή αναρχίας στο λιανικό εμπόριο”.

Σε ανακοίνωσή της η ΠΟΒΕΚ αναφέρει ότι “με βάση τον Νόμο που ρυθμίζει  την λειτουργία καταστημάτων και τους όρους απασχόλησης των υπαλλήλων τους Αρ. 155 (Ι του 2006) Άρθρο 23, τα γενικά καταστήματα θα πρέπει να είναι κλειστά λόγω αργιών Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς στις 25 και 26 Δεκεμβρίου και την 1ην και 2 Ιανουαρίου.

Προσθέτει ότι κατέχει πληροφορίες ότι κάποιοι «μεγάλοι» του λιανικού εμπορίου προτίθενται να λειτουργήσουν τα καταστήματα του τις πιο πάνω αργίες.

Καταλήγοντας αναφέρει ότι “υπεράνω των οποιονδήποτε συμφερόντων σε αυτόν τον τόπο είναι οι Νόμοι και το Σύνταγμα, θέση την οποία η ΠΟΒΕΚ σέβεται και καλεί όλους τους εμπλεκόμενους να την εφαρμόσουν”.