Δεν παρατηρείται αυξητική τάση στην τιμή του γάλακτος

αναρτήθηκε στις 3 Οκτ 2013, 1:06 π.μ. από το χρήστη SYKADE Admin   [ ενημερώθηκε 3 Οκτ 2013, 1:07 π.μ. ]
Μετά τη λήξη του πλαφόν, στις 2 Σεπτεμβρίου 2013, οι τιμές του γάλακτος «δεν έχουν αυξητική τάση» από έρευνα της Υπηρεσίας Ανταγωνισμού και Προστασίας Καταναλωτών.

Ανακοίνωση αναφέρει ότι «στο πλαίσιο της παρακολούθησης της λειτουργίας της αγοράς του λιανικού εμπορίου και της πληροφόρησης των καταναλωτών, η Υπηρεσία Ανταγωνισμού και Προστασίας Καταναλωτών του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού δίνει στη δημοσιότητα ειδικό Παρατηρητήριο τιμών φρέσκου και μακράς διαρκείας γάλακτος με ημερομηνία 9 Σεπτεμβρίου 2013».

Η έρευνα αφορά 189 υποστατικά διαφόρων τύπων όπως μεγάλες υπεραγορές, μικρές υπεραγορές, αρτοποιεία, φρουταρίες και περίπτερα των επαρχιών Λευκωσίας, Λεμεσού, Πάφου, Λάρνακας και ελεύθερης Αμμοχώστου (περιοχές Πρωταρά και Αγίας Νάπας).

Το Παρατηρητήριο Τιμών περιλαμβάνει 58 προϊόντα γάλακτος (29 προϊόντα φρέσκου γάλακτος και 29 προϊόντα μακράς διαρκείας) τα οποία καταχωρούνται με την εμπορική τους επωνυμία και αφορούν τις ακόλουθες κατηγορίες: γάλα φρέσκο (1 Λίτρο, 1.5 Λίτρο και 2 Λίτρα) και αρωματισμένο γάλα και γάλα υψηλής παστερίωσης / μακράς διαρκείας (1 Λίτρο) και αρωματισμένο γάλα.

Οι καταναλωτές μπορούν να ενημερωθούν λεπτομερώς για το Παρατηρητήριο τιμών φρέσκου και μακράς διαρκείας γάλακτος ημερομηνίας 9/9/2013 στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.mcit.gov.cy (ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ) ή στη δωρεάν Τηλεφωνική Γραμμή Καταναλωτή 1429, καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: Αλήθεια