ΔΗΚΟ και Οικολόγοι επαναφέρουν το θέμα των ωραρίων καταστημάτων

αναρτήθηκε στις 18 Μαρ 2019, 5:56 π.μ. από το χρήστη SYKADE Admin   [ ενημερώθηκε 18 Μαρ 2019, 5:56 π.μ. ]
Το ΔΗΚΟ και το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία κατέθεσαν στην κοινοβουλευτική επιτροπή Εργασίας πρόταση νόμου, η οποία επαναφέρει στον Υπουργό Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων την εξουσία έκδοσης διαταγμάτων με τα οποία να καθορίζεται το ωράριο των καταστημάτων.
 
Αυτό δήλωσαν ο βουλευτής του ΔΗΚΟ, Άγγελος Βότσης και η Αναπληρώτρια Πρόεδρος των Οικολόγων Έφη Ξάνθου.
 
Υπενθυμίζεται ότι η Βουλή με νόμο που ψήφισε το 2015 αφαίρεσε από την Υπουργό Εργασίας το δικαίωμα καθορισμού των ωραρίων μέσω έκδοσης διαταγμάτων. Ωστόσο το θέμα δεν έχει επιλυθεί οριστικά αφού ουδέποτε ήλθαν στη Βουλή κανονισμοί για ρύθμιση των ωραρίων.
 
«Έχει τώρα δυόμισι χρόνια που περιμένουμε από την κυβέρνηση να έρθει με κανονισμούς για να ρυθμιστεί το θέμα, επιλέγουν να μην ρυθμίσουν αυτό το σύστημα, θα επαναφέρουμε την εξουσία στην Υπουργό και επιτέλους να επιλυθεί αυτό το ζήτημα ου ταλανίζει τόσες χιλιάδες οικογένειες στην Κύπρο», είπε.
 
Ερωτηθείσα αν ήταν τελικά λάθος η αφαίρεση της εξουσίας από την Υπουργό εξ αρχής, η κ. Ξάνθου είπε πως ο λόγος που το αφαιρέσαμε ήταν η αυθαίρετη απόφαση της Υπουργού η οποία αποφάσισε ότι ολόκληρη η Κύπρος θα ήταν μια συγκεκριμένη τουριστική περιοχή και άρα σε όλη τη επικράτεια της Κύπρου τα ωράρια θα ήταν ελευθεροποιημένα και θα μπορούσαν όλοι να εργάζονται όσες ώρες θέλουν χωρίς να έχουμε εξασφαλίσει τουλάχιστον τα ελάχιστα για τους εργαζομένους.