Βουλή: Προσφεύγει στο Ανώτατο για τα ωράρια

αναρτήθηκε στις 28 Μαΐ 2015, 4:36 π.μ. από το χρήστη SYKADE Admin   [ ενημερώθηκε 28 Μαΐ 2015, 4:36 π.μ. ]

Κατά του διατάγματος της Υπουργού

Η Βουλή αποφάσισε τελεσίδικα όπως προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο κατά της απόφασης της Υπουργού Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων να εκδώσει διάταγμα καθορισμού των ωραρίων λειτουργίας των καταστημάτων.

Η προσφυγή θα γίνει επί τη βάση του άρθρου 139 βάσει του οποίου το Ανώτατο Δικαστήριο έχει το δικαίωμα να αποφαίνεται ζητημάτων που αφορούν σύγκρουση εξουσιών ή αρμοδιοτήτων μεταξύ της εκτελεστικής και της νομοθετικής εξουσίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την απόφαση έλαβε ο Πρόεδρος της Βουλής και ενημερώθηκαν σχετικά οι αρχηγοί ή εκπρόσωποι των κοινοβουλευτικών κομμάτων, κατά τη σημερινή σύσκεψη.

Η Βουλή έχει διορία κατάθεσης μέχρι 30 ημέρες μετά την έκδοση του διατάγματος.

Εν τω μεταξύ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προέβη σε δύο αναφορές στο Ανώτατο Δικαστήριο σχετικά με το νόμο που ενέκρινε η Βουλή, επικαλούμενος τα άρθρα 140 (το δικαίωμα του Προέδρου και Αντιπροέδρου της Δημοκρατίας για προσφυγή στο Ανώτατο για εξέταση συνταγματικότητας ενός νόμου ή όχι) και 141 αντίστοιχα το οποίο παραπέμπει στο άρθρο 25 που αφορά το δικαίωμα στην απασχόληση και στην εργασία.

Εξάλλου, στη σύσκεψη αποφασίστηκε όπως η Βουλή αναθέσει σε νομικό σύμβουλο ο οποίος θα εξετάσει το κοινοτικό δίκαιο προτού προχωρήσει σε αποφάσεις αναφορικά με την απόφαση της Βουλής για τη διαδικασία επιλογής υπηρεσιών αναψυχής στις παραλίες.

Πηγή: Philenews