Ανανέωση του διαταγμάτος για το ωράριο των καταστημάτων

αναρτήθηκε στις 28 Μαΐ 2014, 1:13 π.μ. από το χρήστη SYKADE Admin   [ ενημερώθηκε 28 Μαΐ 2014, 1:13 π.μ. ]
Μέχρι τις 31 Αυγούστου αποφάσισε το Υπουργικό

Το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε σήμερα την επέκταση της διάρκειας ισχύος των υφιστάμενων τουριστικών διαταγμάτων μέχρι και την 31 Αυγούστου 2014, με τις ίδιες ως τώρα ρυθμίσεις σε ό,τι αφορά το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων, τόσο κατά της καθημερινές όσο και κατά την Κυριακή. 

Συγκεκριμένα, κατά την Κυριακή, το ωράριο θα ισχύει από τις 10.30πμ μέχρι τις 7.30μμ, με εξαίρεση την περίπτωση της ελεύθερης Αμμοχώστου, για την οποίαν προτείνεται ωράριο λειτουργίας από τις 7πμ μέχρι και τις 11μμ όπως ήταν και η εισήγηση των Δημάρχων και άλλων τοπικών παραγόντων. «Το γεγονός ότι το ίδιο ωράριο ακολουθείτο και στο παρελθόν, αλλά και τα δεδομένα της περιοχής αυτής δικαιολογούν τη διαφοροποίηση αυτή. 

Τα δεδομένα της περιοχής αφορούν την ιδιαίτερα αυξημένη τουριστική κίνηση, την περιορισμένη χρονικά τουριστική περίοδο λειτουργίας των καταστημάτων σε συνάρτηση με αδυναμία λειτουργίας τους κατά τη χειμερινή περίοδο, τη συγκέντρωση καταστημάτων σε μικρές γεωγραφικές περιοχές και τα εν γένει χαρακτηριστικά του τουρισμού που αυτή η περιοχή προσελκύει», σημειώνεται σε επίσημη ενημέρωση απο το Προεδρικό. 

Πηγή: Philenews 

28/5/2014