Η κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος από τα ψυγεία των παγωτών

αναρτήθηκε στις 8 Απρ 2013, 6:03 π.μ. από το χρήστη SYKADE Admin   [ ενημερώθηκε 8 Απρ 2013, 6:03 π.μ. ]
Μπαίνουμε στη καλοκαιρινή περίοδο και λογικό είναι να προμηθευτείτε με ψυγεία παγωτών, όσοι δεν είχατε το χειμώνα, ή να τα αυξήσετε όσοι είχατε. Όπως
γνωρίζετε οι εταιρείες μας παραχωρούν τα ψυγεία (εκτός από κάποιους συνάδελφους που διαθέτουν τα δικά τους) και μας παραχωρούν κάποιο ποσοστό προμήθειας πάνω στις προτεινόμενες τιμές λιανικής πώλησης των παγωτών. Το ύψος της προμήθειας ενδέχεται να έχει κάποια μικρή διαφορά από εταιρεία σε εταιρεία και ίσως κάποιοι συνάδελφοι να παίρνουν και ένα επιπλέον ποσοστό επί των πωλήσεων τους στο τέλος της καλοκαιρινής περιόδου.

Πόσα παγωτά πρέπει να πωλήσετε το καλοκαίρι για να σας συμφέρει

Πρέπει να γνωρίζετε ότι τα ψυγεία παγωτών έχουν μεγάλη κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος και κατ’ επέκταση μεγάλο κόστος λειτουργίας.Έχει καταμετρηθεί η κατανάλωση ενός καταψύκτη μήκους περίπου 1.8 μέτρα, με την γυάλινη πόρτα από πάνω και βρέθηκε ότι έχει κόστος λειτουργίας με χρεώσεις της Α.Η.Κ. Μαρτίου 2011, γύρω στα €85.00 το μήνα, εάν το ψυγείο βρίσκεται σε εσωτερικό και κλιματιζόμενο χώρο, ενώ σε εξωτερικό σκιασμένο χώρο σε θερμοκρασίες γύρω στους 34οC γύρω στα €120.00 το μήνα. Εάν υπολογίσουμε ότι το κέρδος στο παγωτό ανέρχεται στο 25% πάνω στη χοντρική τιμή και το κόστος λειτουργίας του ψυγείου στα €100.00 το μήνα (κατά μέσο όρο), τότε θα πρέπει να πωλήσετε παγωτά αξίας €400.00 μόνο για να καλύψετε τα έξοδα λειτουργίας του ψυγείου. 

Κάντε λοιπόν τους υπολογισμούς σας και δείτε αν σας συμφέρει να έχετε αυτό το προϊόν. Δηλαδή αν υποθέσουμε ότι βάζετε ένα ψυγείο παγωτού για 6 μήνες τότε για να μην ζημιώσετε από το παγωτό πουλώντας το μόνο με 25% κέρδους θα πρέπει να κάνετε πωλήσεις γύρω στις €3,000.00 για κάθε ψυγείο.
Συμπέρασμα:
• Είτε αυξάνετε τις τιμές πώλησης των παγωτών.
• Είτε διεκδικείτε αυξημένη προμήθεια.
• Είτε βάζετε σε λιγότερα ψυγεία περισσότερες μάρκες με επιλογή
των ειδών παγωτού.
• Είτε… αλλάζετε επάγγελμα!

Ανδρέας Εγγλέζος
(Πτυχιούχος ηλεκτρονικός, Γραμματέας ΣΥ.ΚΑ.Δ.Ε.)

Από το τεύχος Απριλίου 2011 του Convenience
Comments