Απαράδεκτη τυχόν παραβίαση του τουριστικού ωραρίου από φρουταρίες και υπεραγορές

αναρτήθηκε στις 30 Μαρ 2013, 4:21 μ.μ. από το χρήστη SYKADE Admin   [ ενημερώθηκε 5 Απρ 2013, 8:14 π.μ.από Ares Neophytou ]

Αν δεν παταχθεί, θα αντιδράσουμε με τον ίδιο τρόπο

Ως Σύνδεσμος Καταστημάτων Διαρκούς Εξυπηρέτησης, παρακολουθούμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αλλά και ανησυχία την πρόσφατη ταύτιση θέσεων και συμφερόντων των άλλοτε φανατικών αντιπάλων και ανταγωνιστών στο χώρο του λιανικού εμπορίου, υπεραγορών και φρουταριών.

Έχουμε την εντύπωση ότι οι μεθοδεύσεις και απειλές που διατυπώνουν με αφορμή το θέμα του τουριστικού ωραρίου, αποσκοπούν στο να επιτύχουν όσα δεν πέτυχαν μέσα από τη Νομοθεσία που ρυθμίζει το λιανικό εμπόριο.

Κι εμείς έχουμε διαφωνίες με την εν λόγω Νομθεσία και έχουμε διαβιβάσει τα αιτήματά μας στο αρμόδιο Υπουργείο για τροποποιήσεις. Μέσα από αυτή την οδό θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε και να εξυπηρετούμε τα συμφέροντα των μελών μας.

Δεν προτιθέμεθα να ακολουθήσουμε την οδό της παρανομίας, εκτός εάν αναγκαστούμε. Η αυστηρή προειδοποίηση του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, ότι «σε καμία περίπτωση δεν θα γίνουν ανεκτές περιπτώσεις καταστημάτων που τηρούν τουριστικό ωράριο χωρίς να εμπίπτουν σε τουριστικές περιοχές» και ότι «έχουν δοθεί οδηγίες προς τους επιθεωρητές όπως λαμβάνουν αυστηρά μέτρα εναντίον καταστημάτων που παραβιάζουν τη Νομοθεσία», μας ικανοποιεί, φτάνει να υλοποιηθεί.

Σε διαφορετική περίπτωση, θα αναγκαστούμε κι εμείς να επαναφέρουμε στα καταστήματά μας όσα προϊόντα μας στέρησε η Νομοθεσία, για να προστατεύσουμε τα συμφέροντα των μελών μας.

15 Μαϊου 2009