Ωράριο καταστημάτων: Υπέρ της πρότασης νόμου ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ ο ΣΥΚΑΔΕ

αναρτήθηκε στις 13 Φεβ 2015, 12:22 π.μ. από το χρήστη SYKADE Admin   [ ενημερώθηκε 13 Φεβ 2015, 12:22 π.μ. ]
Θετική εξέλιξη θεωρεί ο Σύνδεσμος Καταστημάτων Διαρκούς Εξυπηρέτησης (ΣΥΚΑΔΕ), την πρόταση νόμου του ΑΚΕΛ, του ΔΗΚΟ και της ΕΔΕΚ που θα συζητηθεί στη Βουλή,  η οποία προνοεί τον καθορισμό των ωραρίων των καταστημάτων μέσω κανονισμών και όχι διαταγμάτων.

«Τα διατάγματα το μόνο που πέτυχαν ήταν το κλείσιμο εκατοντάδων μικρομεσαίων επιχειρήσεων», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΚΑΔΕ, Ανδρέας Θεοδούλου, συμπληρώνοντας ότι «με την έγκριση κανονισμών από τη Βουλή, θεωρούμε ότι θα υπάρχει μια πιο συναινετική προσέγγιση που θα επιφέρει μια πιο ομαλή λειτουργία της αγοράς», συμπλήρωσε.

Ο πρόεδρος του ΣΥΚΑΔΕ, είπε επίσης, ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς έχουν ουσιαστικά συμφωνήσει σε ένα αμοιβαία αποδεκτό πλαίσιο λειτουργίας των ωραρίων των καταστημάτων, εκτός από τις υπεραγορές οι οποίες προκλητικά αρνούνται να διαβουλευτούν και συνεχίζουν μέχρι να επιτύχουν το στόχο τους που δεν είναι άλλος από το να συγκεντρώσουν στα χέρια τους ολόκληρη την αγορά του λιανικού εμπορίου.  Ενδεικτική της στάσης τους, είπε είναι το νέο αίτημα τους να ανοίγουν οι υπεραγορές ακόμη πιο νωρίς τις Κυριακές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τους τελευταίους μήνες και λόγω του νέου φιλελευθεροποιημένου ωραρίου, έκλεισαν περισσότερα από 500 περίπτερα και καταστήματα διαρκούς εξυπηρέτησης ενώ καθημερινά παρατηρείται και το κλείσιμο άλλων μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων του λιανικού εμπορίου.

Ο ΣΥΚΑΔΕ καλεί όλα τα κόμματα και την Υπουργό Εργασίας όπως στηρίξουν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και εκφράζει την ετοιμότητά του για συμμετοχή στη συζήτηση που θα ξεκινήσει στη Βουλή, με στόχο την ομαλή λειτουργία της αγοράς.

13 Φεβρουαρίου 2015