Να παρέμβει η ΕΠΑ για τα καπνικά προϊόντα και τις κάρτες προπληρωμένης τηλεφωνίας

αναρτήθηκε στις 10 Απρ 2013, 6:14 π.μ. από το χρήστη SYKADE Admin   [ ενημερώθηκε 10 Απρ 2013, 6:14 π.μ.από Ares Neophytou ]

Η στάση των εταιρειών «μυρίζει» προσυνεννόηση

Η στάση κωλυσιεργίας που τηρούν τις τελευταίες ημέρες οι εταιρείες εισαγωγής και διάθεσης καπνικών προϊόντων, η οποία είχε σαν αποτέλεσμα να παρατηρηθούν ελλείψεις, αλλά και φαινόμενα αισχροκέρδειας στην αγορά, «μυρίζει» προσυνεννόηση, γι’ αυτό καλούμε την Επιτροπή Προστασίας Ανταγωνισμού να παρέμβει και να ερευνήσει το θέμα.

Οι δικές μας πληροφορίες φέρουν τις εταιρείες να προωθούν -όπως όλα δείχνουν σε συνεννόηση μεταξύ τους- μείωση του ποσοστού κέρδους των καταστημάτων διαρκούς εξυπηρέτησης και των περιπτέρων, κάτι που με επιστολές μας έχουμε ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτό.

Την ίδια στιγμή, καλούμε την ΕΠΑ να ερευνήσει και την ταυτόχρονη, εκ μέρους της Cyta και της ΜΤΝ, μείωση του περιθωρίου κέρδους των καταστημάτων διαρκούς εξυπηρέτησης και των περιπτέρων από την πώληση καρτών προπληρωμένης τηλεφωνίας.

Τα κρούσματα αυτά, τα οποία αφορούν ένα πολύ σημαντικό μέρος τους κύκλου εργασιών μας, σε συνδυασμό με την σημαντική υποχώρηση του Τύπου, θα οδηγήσουν με μαθητική ακρίβεια πολλές μικρομεσαίες επιχειρήσεις του κλάδου μας στο κλείσιμο και την κατάρρευση. 

Λευκωσία, 16 Δεκεμβρίου 2010

Comments