Μεγάλες υπεραγορές πωλούν λιανικώς το γάλα πολύ πιο φθηνά απ’ όσο το αγοράζουμε εμείς χονδρικώς από γαλακτοβιομηχανίες

αναρτήθηκε στις 10 Απρ 2013, 6:12 π.μ. από το χρήστη SYKADE Admin   [ ενημερώθηκε 10 Απρ 2013, 6:12 π.μ.από Ares Neophytou ]

Είμαστε έτοιμοι να δώσουμε στοιχεία στην Επιτροπή Προστασίας Ανταγωνισμού 

Έχουμε πληροφορηθεί από δημοσιεύματα στον Τύπο, ότι η Επιτροπή Προστασίας Ανταγωνισμού έχει επιδώσει σε εταιρείες και κλάδους που βρίσκονται στην αλυσίδα παραγωγής και διάθεσης γάλακτος, τις εκθέσεις αιτιάσεων που ετοίμασε, βάσει των οποίων κάποιοι ανακοίνωσαν ήδη ότι προχώρησαν σε μειώσεις τιμών. 


Διερωτόμαστε γιατί τα καταστήματα διαρκούς εξυπηρέτησης και τα περίπτερα δεν έχουν λάβει ακόμη τέτοιες εκθέσεις, από τη στιγμή που διαθέτουν λιανικώς στην αγορά γύρω στο 30% του γάλακτος. 

Μήπως επειδή η Επιτροπή γνωρίζει ότι τα περίπτερα απ’ όλους τους άλλους κλάδους του λιανικού εμπορίου, λαμβάνουν τα πιο χαμηλά ποσοστά προμήθειας από τις γαλακτοβιομηχανίες; Ή μήπως επειδή γνωρίζει ότι αγοράζουν το γάλα χονδρικώς, σε πολύ ψηλότερη τιμή από εκείνη με την οποία το διαθέτουν λιανικώς άλλοι κλάδοι και κυρίως οι μεγάλες υπεραγορές; 

Εμείς, ως Σύνδεσμος Καταστημάτων Διαρκούς Εξυπηρέτησης, είμαστε στη διάθεση της Επιτροπής να συζητήσουμε το θέμα και να προσκομίσουμε στοιχεία που να επιβεβαιώνουν τις πιο πάνω προσεγγίσεις μας. Προσεγγίσεις που επιβεβαιώνονται, χωρίς ιδιαίτερη διερεύνηση, μέσα από τις τηλεοπτικές και άλλες διαφημίσεις των υπεραγορών, οι οποίες για το δικό μας κλάδο αποτελούν, τουλάχιστον, πρόκληση.

Πιστεύουμε ότι και η Επιτροπή, στο πλαίσιο της αποστολής της, που είναι η διασφάλιση συνθηκών υγιούς ανταγωνισμού στην αγορά, οφείλει να διασφαλίσει ότι όλοι οι κλάδοι του λιανικού εμπορίου οι οποίοι διαθέτουν στην αγορά προϊόντα γάλακτος, τυγχάνουν αν όχι ίσης, τουλάχιστον δίκαιης μεταχείρισης.

Λευκωσία, 8 Δεκεμβρίου 2010 
Comments