Γιατί ο κ. Ηλιοφώτου δεν αρχίζει από τις μεγάλες παρανομίες και παρατυπίες στο Δήμο Στροβόλου;

αναρτήθηκε στις 7 Απρ 2013, 7:14 π.μ. από το χρήστη SYKADE Admin   [ ενημερώθηκε 7 Απρ 2013, 11:07 π.μ.από Ares Neophytou ]

Ο Δήμαρχος επιλέγει να τα βάλει με τους μικρούς 

Δεν μας ξενίζει η πρόσφατη «επίθεση» του Δημάρχου Στροβόλου κ. Σάββα Ηλιοφώτου εναντίον των περιπτέρων και των καταστημάτων διαρκούς εξυπηρέτησης. Διαβάζοντας κάποιος το άρθρο του στον Τύπο, μένει με την εντύπωση ότι οι μόνοι που παρανομούν στα όρια του Δήμου του είναι οι περιπτεράδες, με την «ακαλαίσθητη, επικίνδυνη και προκλητική» εικόνα που παρουσιάζουν τα καταστήματά τους. Γι’ αυτό προειδοποιεί με λήψη μέτρων όσους δεν συμμορφωθούν.

Λέμε ότι δεν μας ξενίζει η στάση του κ Ηλιοφώτου γιατί δεν διαφέρει ποσώς από τη στάση οποιουδήποτε άλλου δημόσιου ή δημοτικού άρχοντα, ο οποίος ενώ έχει την εξουσία να πατάξει τις μεγάλες παρανομίες και παρατυπίες που συμβαίνουν στο χώρο αρμοδιότητάς του, ενώ έχει τη δύναμη να βάλει τάξη στα του οίκου του συγκρουόμενος με μεγάλα συμφέροντα, επιδεικνύει την ισχύ του εναντίον των μικρών και μικρομεσαίων.

Την ίδια στιγμή που οι δημότες Στροβόλου σε κάθε τους συζήτηση έχουν να αναφέρουν σωρεία παρανομιών και παρατυπιών που συμβαίνουν στα όρια του Δήμου τους (αλλαγές χρήσης και εγκρίσεις παρεκκλίσεων με συνοπτικές διαδικασίες, εμπορικά κέντρα χωρίς άδειες λειτουργίας και με ανεπαρκή μέτρα ασφαλείας για τους επισκέπτες, νοσοκομεία με ελάχιστους χώρους στάθμευσης κ.α.), ο Δήμαρχος εμφανίζεται να γνοιάζεται για τις συνθήκες άνισου ανταγωνισμού που προκαλούν δήθεν τα περίπτερα έναντι άλλων καταστημάτων.

Μετά τα περίπτερα, δηλώνει ο Δήμαρχος Στροβόλου, θα πάρουν σειρά οι φούρνοι και οι υπεραγορές. Θα θέλαμε να διαψευστούμε, αλλά δηλώνουμε από τώρα την υποψία μας, ότι και πάλι η αυστηρότητα του κ. Ηλιοφώτου θα εξαντληθεί στα συνοικιακά μπακάλικα και θα αφεθούν εκτός οι μεγάλες υπεραγορές. Μακάρι να μας διαψεύσει και να δούμε, επιτέλους, τις υπηρεσίες του Δήμου να φτάνουν μέχρι τα «μεγάλα ψάρια».

Δεν είμαστε υπέρ της παρανομίας. Και με αυτή την ευκαιρία καλούμε για μια ακόμη φορά τα μέλη μας να συμμορφώνονται με το Νόμο. Καλούμε όμως και τις κάθε λογής Αρχές που υποτίθεται ότι υπηρετούν τους πολίτες, να το πράττουν με δίκαιο και αμερόληπτο τρόπο.

Ως Σύνδεσμος Καταστημάτων Διαρκούς Εξυπηρέτησης, δηλώνουμε έτοιμοι να παρακαθίσουμε σε διάλογο με τον κ. Δήμαρχο και τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου και να υποβάλουμε τις προτάσεις μας για στενότερη συνεργασία και επίλυση προβλημάτων.

Δεν πιστεύουμε, όμως, ότι σε περιόδους οικονομικής κρίσης είναι ορθό να εκτοξεύονται απειλές και να λαμβάνονται μέτρα που θα οδηγήσουν σε κλείσιμο μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις, οι οποίες παλεύουν καθημερινά για να αντεπεξέλθουν. 

24 Νοεμβρίου 2010 
Comments