Δεν θα πληρώσουμε εμείς τα προβλήματα των υπεραγορών

αναρτήθηκε στις 10 Απρ 2013, 6:19 π.μ. από το χρήστη SYKADE Admin   [ ενημερώθηκε 18 Απρ 2013, 3:15 π.μ.από Ares Neophytou ]

Μόνιμος στόχος τους η συρρίκνωση και εξαφάνιση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων του λιανικού εμπορίου


Κάθε φορά που οι μεγάλες υπεραγορές βρίσκονται σε δύσκολη θέση, είτε λόγω κακών επενδυτικών και επιχειρηματικών επιλογών, είτε λόγω της εισόδου νέων ανταγωνιστών στην αγορά, στρέφουν τα πυρά τους κατά των μικρομεσαίων επιχειρήσεων του λιανικού εμπορίου. Αφού στην κυριολεξία κατασπάραξαν και εξαφάνισαν τις μικρές υπεραγορές και μπακάλικα της γειτονιάς, έβαλαν πλώρη για τον επόμενό τους στόχο που είναι η συρρίκνωση των μικρομεσαίων οικογενειακών επιχειρήσεων του λιανικού εμπορίου, καταστημάτων διαρκούς εξυπηρέτησης και περιπτέρων. 

Παρακολουθούμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις απειλές που εκτοξεύει κατά καιρούς ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Υπεραγορών, επικαλούμενος δήθεν αθέμιτο ανταγωνισμό, αναρχία και παρανομίες στον χώρο του λιανικού εμπορίου. Οι καταναλωτές γνωρίζουν πολύ καλά ποιοι επιβάλλουν αυτές τις συνθήκες και τους όρους τους στην αγορά.

Εκείνο που ενδεχομένως δεν γνωρίζουν οι καταναλωτές, είναι ότι πίσω από τον όλο θόρυβο που προσπαθούν να δημιουργήσουν οι μεγάλες υπεραγορές, κρύβεται για πολλοστή φορά η προσπάθειά τους επεκτείνουν το ωράριο λειτουργίας τους. Αφού, κατάφεραν να αποδυναμώσουν τα άλλα καταστήματα και κυρίως τα καταστήματα διαρκούς εξυπηρέτησης και τα περίπτερα, στερώντας τους το δικαίωμα διάθεσης ενός μεγάλου όγκου προϊόντων, με αντάλλαγμα δήθεν το ωράριο, έρχονται τώρα να τα βάλουν με τους μικρούς για να δώσουν τη χαριστική βολή σε όλους τους άλλους κλάδους του λιανικού εμπορίου και κυρίως στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Κι εμείς έχουμε διαφωνίες με τη Νομοθεσία που ρυθμίζει τη λειτουργία του λιανικού εμπορίου και έχουμε διαβιβάσει τις θέσεις μας στο αρμόδιο Υπουργείο. Και στο δικό μας κλάδο οι δυσχέρειες και τα προβλήματα είναι πολλά και ο ανταγωνισμός ιδιαίτερα έντονος, όμως δεν καταφεύγουμε σε ανάλογες πρακτικές. Τα καταστήματά μας τυγχάνουν συχνών και αυστηρών ελέγχων ενώ υπήρξαν και περιπτώσεις που χρειάστηκε να παρέμβουμε λόγω άδικης και μεροληπτικής αντιμετώπισης από επιθεωρητές των αρμόδιων τμημάτων. 

Έχουμε κατ’ επανάληψη καλέσει τα μέλη μας να συμμορφώνονται με τις πρόνοιες της Νομοθεσίας. Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντά τους και ξεκαθαρίζουμε για μια ακόμη φορά πως δεν πρόκειται να πληρώσουμε εμείς τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μεγάλοι του λιανικού εμπορίου. 

18 Μαρτίου 2011