Δεν συμφωνήσαμε σε ανανέωση του διατάγματος για το ωράριο

αναρτήθηκε στις 3 Οκτ 2013, 1:03 π.μ. από το χρήστη SYKADE Admin   [ ενημερώθηκε 3 Οκτ 2013, 1:03 π.μ. ]
Ο Σύνδεσμος Καταστημάτων Διαρκούς Εξυπηρέτησης (ΣΥ.ΚΑ.Δ.Ε.) επιθυμεί να διευκρινίσει με τον πλέον σαφή τρόπο ότι σε καμία περίπτωση δεν συμφώνησε να υποστηρίξει την ανανέωση του διατάγματος για το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων, όπως υποστηρίζει χθεσινή ανακοίνωση του Κυπριακού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου (ΚΕΒΕ).

«Ίσως το θετικό κλίμα που επικράτησε στη διάρκεια της σύσκεψης στο ΚΕΒΕ, να παρερμηνεύθηκε από το Επιμελητήριο, το οποίο έσπευσε να ανακοινώσει ότι υπήρξε η ομόφωνη απόφαση όπως το ΚΕΒΕ υποστηρίξει την ανανέωση του διατάγματος», δηλώνει ο πρόεδρος του ΣΥ.ΚΑ.Δ.Ε. Ανδρέας Θεοδούλου. «Το ΚΕΒΕ έχει δικαίωμα να υποστηρίξει όποιαν θέση επιθυμεί, όπως έπραξε και στο παρελθόν, χωρίς να διαβουλευθεί εκ των προτέρων μαζί μας. Η δική μας θέση παραμένει ότι η βεβιασμένη απόφαση της κυβέρνησης να ελευθεροποιήσει το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων, έπληξε ανεπανόρθωτα τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ιδιαίτερα τα περίπτερα και καταστήματα διαρκούς εξυπηρέτησης τα οποία, λόγω του ωραρίου,  κλείνουν το ένα μετά το άλλο, κάτι το οποίο αναγνώρισε και η ίδια η Υπουργός Εργασίας».

Επαναλαμβάνουμε την ετοιμότητά μας, προσθέτει ο Πρόεδρος του ΣΥ.ΚΑ.Δ.Ε., να παρακαθίσουμε σε ένα διάλογο με την Υπουργό Εργασίας και τους άλλους εμπλεκόμενους του λιανικού εμπορίου, με στόχο την άμεση λήψη διορθωτικών μέτρων τα οποία θα αποκαθιστούν την ισορροπία στην αγορά και θα άρουν τις αδικίες και την αναστάτωση που προκάλεσαν οι κυβερνητικές αποφάσεις. «Μόνο σ’ αυτό το πλαίσιο, θα ήμασταν διατεθειμένοι να συζητήσουμε διαφοροποίηση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων, αλλά σε καμία περίπτωση με τον γενικό και ισοπεδωτικό τρόπο που προβλέπει το κυβερνητικό διάταγμα», κατέληξε.

25 Σεπτεμβρίου  2013