Δεν μας ικανοποιεί η υπόσχεση του Δημάρχου Στροβόλου για διάλογο μετά τις δημοτικές εκλογές

αναρτήθηκε στις 10 Απρ 2013, 6:44 π.μ. από το χρήστη SYKADE Admin   [ ενημερώθηκε 10 Απρ 2013, 6:44 π.μ.από Ares Neophytou ]

Να αποσύρει τώρα τις ποινικές διώξεις εναντίον μας

Ο Δήμαρχος Στροβόλου κ. Σάββας Ηλιοφώτου, αφού κινήθηκε νομικά εναντίον όλων των περιπτέρων και καταστημάτων διαρκούς εξυπηρέτησης στο Στρόβολο, υπόσχεται τώρα -μέσω άρθρου του που δημοσιεύτηκε στον ημερήσιο Τύπο- ότι «έχει την καλή διάθεση», μετά τις δημοτικές εκλογές, να συναντηθεί με έναν προς έναν τους περιπτερούχους, με τους οποίους να δει την περίπτωσή τους ξεχωριστά, και να συμφωνήσει μαζί τους ένα χρονοδιάγραμμα συμμόρφωσής τους με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, «με τρόπο που να επηρεάσει όσο γίνεται λιγότερο την ομαλή μετάβασή τους από την παρανομία στη νομιμότητα».

Παρά το γεγονός ότι η υπόσχεση αυτή του Δημάρχου, ανταποκρίνεται πλήρως στις θέσεις που πολλές φορές διατυπώσαμε ως Σύνδεσμος -αλλά πάντα συναντούσαμε την απόλυτη άρνηση του κ. Ηλιοφώτου- δεν μας ικανοποιεί γιατί δίνεται 20 ημέρες πριν από τις δημοτικές εκλογές.

Θέλουμε να θυμίσουμε ότι σε πρόσφατη συνάντησή μας με τον Δήμαρχο Στροβόλου, επαναλάβαμε ότι η εκ μέρους του ισοπεδωτική μεταχείριση όλων των καταστημάτων σε μια δύσκολη περίοδο που κυριολεκτικά αγωνιζόμαστε για να συγκρατήσουμε τις επιχειρήσεις και το προσωπικό μας, θα δημιουργούσε πολύ περισσότερα προβλήματα απ’ όσα ενδεχομένως επιδίωκε να επιλύσει.

Καλούμε τον κ. Ηλιοφώτου, εάν είναι ειλικρινής η πρόθεσή του για διάλογο με κάθε περιπτερούχο ξεχωριστά, με στόχο την άρση των όποιων παρατυπιών ή παρανομιών με τρόπο που να μην κινδυνεύει η βιωσιμότητα των μικρομεσαίων επιχειρήσεών μας, να αποσύρει σήμερα -όχι μετά τις εκλογές- όλες τις αγωγές εναντίον των μελών μας. Σε διαφορετική περίπτωση, έχουμε κάθε δικαίωμα να πιστεύουμε ότι η υπόσχεσή του είναι απλώς ένα προεκλογικό πυροτέχνημα που πιστεύει ότι θα τον βοηθήσει στην προσπάθειά του για επανεκλογή.

Σύνδεσμος Καταστημάτων Διαρκούς Εξυπηρέτησης

Λευκωσία, 29 Νοεμβρίου 2011