Δεν είναι καιρός για μαζικές διώξεις μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων

αναρτήθηκε στις 10 Απρ 2013, 6:23 π.μ. από το χρήστη SYKADE Admin   [ ενημερώθηκε 10 Απρ 2013, 6:23 π.μ.από Ares Neophytou ]

Ζητήσαμε συνάντηση με τον Δήμαρχο Στροβόλου πριν από έξι μήνες, αλλά δεν λάβαμε ποτέ απάντηση

Πληροφορηθήκαμε -δυστυχώς και πάλι από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης- για την απόφαση του Δημάρχου Στροβόλου κ. Σάββα Ηλιοφώτου να προχωρήσει σε άσκηση ποινικών διώξεων εναντίον όσων περιπτέρων και καταστημάτων διαρκούς εξυπηρέτησης έχουν παράνομες επεκτάσεις.

Πρόκειται για ένα θέμα στο οποίο ο κ. Ηλιοφώτου επανέρχεται συχνά, συνήθως με αφορμή άλλου είδους σοβαρές και επικίνδυνες παρανομίες οι οποίες καμία σχέση δεν έχουν με τη λειτουργία των περιπτέρων (μετατροπή υπόγειων χώρων στάθμευσης σε αποθήκες ή άλλες χρήσεις κ.λπ.).

Με επιστολή μας προς τον κ. Δήμαρχο, ημερομηνίας 3 Δεκεμβρίου 2010, ζητούσαμε συνάντηση για συζήτηση του προβλήματος -με στόχο την από κοινού αντιμετώπισή του- και τον διαβεβαιώναμε ότι επιθυμία του Συνδέσμου μας ήταν η εξεύρεση λύσεων, μέσω του διαλόγου και της αλληλοκατανόησης και όχι η αντιπαράθεση. Δυστυχώς δεν λάβαμε ποτέ απάντηση. 

Πιστεύουμε ότι οι δύσκολες οικονομικές συνθήκες της περιόδου που διανύουμε, οι οποίες έχουν ήδη οδηγήσει στην κατάρρευση πολλές μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις του κλάδου μας, δεν προσφέρονται για απόλυτες και ισοπεδωτικές προσεγγίσεις. Ούτε ασφαλώς για επίδειξη ισχύος, η οποία μονίμως στρέφεται κατά των μικρών της αγοράς και ποτέ των μεγάλων.

Καλούμε τα μέλη μας να επιδείξουν πνεύμα συνεργασίας με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου και να συμμορφωθούν με τις υποδείξεις τους, ειδικά σε ζητήματα που αφορούν την ασφαλή διακίνηση των πεζών και την ομαλή πρόσβαση σε γειτονικά καταστήματα.

Καλούμε όμως και το Δήμο Στροβόλου να επιδείξει θετικό πνεύμα, να συνεργαστεί με τους καταστηματάρχες και να αντιμετωπίσει την κάθε περίπτωση ξεχωριστά, βάσει των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της και του μεγέθους των επεκτάσεων της, λαμβάνοντας υπόψη και το πρόσθετο κόστος που θα επωμιστούν οι επιχειρήσεις για τις όποιες μετατροπές τους επιβληθούν.

Ως Σύνδεσμος Καταστημάτων Διαρκούς Εξυπηρέτησης δηλώνουμε για μια ακόμη φορά την ετοιμότητά μας να συναντηθούμε με τον κ. Δήμαρχο για να συζητήσουμε το θέμα. Ελπίζουμε να μην έχει και αυτή μας η πρόσκληση την τύχη της προηγούμενης.  

17 Ιουνίου 2011

Comments