Άρση των μέτρων εναντίον εταιρείας καπνικών μετά την επίτευξη ικανοποιητικής συμφωνίας

αναρτήθηκε στις 2 Οκτ 2013, 11:57 μ.μ. από το χρήστη SYKADE Admin   [ ενημερώθηκε 2 Οκτ 2013, 11:58 μ.μ. ]
Άρση των μέτρων εναντίον εταιρείας καπνικών
μετά την επίτευξη ικανοποιητικής συμφωνίας

Στην άρση των μέτρων που είχαν εξαγγείλει εναντίον συγκεκριμένης εταιρείας καπνικών προϊόντων η οποία προχώρησε σε αναγραφή ανώτατης τιμής πώλησης στα προϊόντα της, μειώνοντας ταυτόχρονα την προμήθεια των λιανοπωλητών, προχωρούν ο Σύνδεσμος Καταστημάτων Διαρκούς Εξυπηρέτησης (ΣΥ.ΚΑ.Δ.Ε.) και ο Σύνδεσμος Περιπτερούχων (ΠΟΒΕΚ).

«Η απόφαση για απόσυρση των μέτρων λήφθηκε ύστερα από μια ιδιαίτερα χρήσιμη και παραγωγική συνάντηση με την εταιρεία, στη διάρκεια της οποίας ο εισαγωγέας επέδειξε κατανόηση στις ανησυχίες μας, με αποτέλεσμα η συνεργασία μας σήμερα να βρίσκεται σε καλύτερα επίπεδα από ότι πριν το συγκεκριμένο περιστατικό», δηλώνει ο πρόεδρος του ΣΥ.ΚΑ.Δ.Ε., Ανδρέας Θεοδούλου. «Συνεπώς», προσθέτει, «καλούμε όλα τα μέλη μας να επαναφέρουν τα προϊόντα της συγκεκριμένης εταιρείας στα καταστήματά τους».

Ο δύο Σύνδεσμοι παραμένουν σε εγρήγορση για το συγκεκριμένο θέμα, προειδοποιώντας ότι παρόμοιες κινήσεις από άλλους καπνέμπορους και καπνοβιομήχανους, θα αντιμετωπιστούν με τον ίδιο και με πιο αποφασιστικό τρόπο, καλώντας τα μέλη τους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικά και στις συμφωνίες που κάνουν με τις εταιρείες για νέα προϊόντα. Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Περιπτερούχων Σάκης Σιακόπουλος, δήλωσε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των περιπτέρων και των καταστημάτων διαρκούς εξυπηρέτησης ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα των δύο Συνδέσμων και εφάρμοσε άμεσα τα μέτρα. «Γι’ αυτό είχαμε το συγκεκριμένο θετικό αποτέλεσμα. Καλούμε τα ελάχιστα περίπτερα που δεν ανταποκρίθηκαν να ενώσουν τη φωνή τους μαζί μας για να διαφυλάξουμε τα συμφέροντα του κλάδου μας και την επιβίωση των επιχειρήσεων μας».

Πάντως, οι ενέργειες και πρωτοβουλίες των κυπριακών συνδέσμων καταστημάτων διαρκούς εξυπηρέτησης και περιπτέρων επί του θέματος (μέτρα εναντίον εταιρειών, καταγγελίες στην ΕΠΑ και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή κ.ά.) προκάλεσαν το ενδιαφέρον ελληνικών συνδέσμων του κλάδου οι οποίοι ήρθαν σε επαφή με τους κυπριακούς συνδέσμους ζητώντας πληροφορίες, αλλά και συνεργασία για αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργεί και στα μέλη τους η νομοθεσία που προνοεί την υποχρεωτική αναγραφή ανώτατης τιμής πώλησης στα τσιγάρα.

Σύνδεσμος Kαταστημάτων Σύνδεσμος Περιπτερούχων
Διαρκούς Εξυπηρέτησης (ΣΥ.ΚΑ.Δ.Ε) (ΠΟΒΕΚ)

9 Ιουλίου 2013