Ανακοινώσεις - Άρθρα


Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος του Convenience

αναρτήθηκε στις 23 Ιουλ 2018, 1:16 π.μ. από το χρήστη SYKADE Admin   [ ενημερώθηκε 23 Ιουλ 2018, 1:16 π.μ. ]

Διανεμήθηκε στα μέλη του ΣΥΚΑΔΕ το 27ο τεύχος του Convenience.

Διαβάστε μεταξύ άλλων:
Ειδική εκστρατεία του ΣΥΚΑΔΕ για την πλαστική σακούλα
Ενθαρρυντική για όλη την οικονομία η ίδρυση του Υφυπουργείου Τουρισμού
Ερωτήσεις που πάντα ήθελες να κάνεις σε έναν περιπτερά

Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος του Convenience

αναρτήθηκε στις 10 Απρ 2018, 11:56 μ.μ. από το χρήστη SYKADE Admin   [ ενημερώθηκε 10 Απρ 2018, 11:56 μ.μ. ]

Διανεμήθηκε στα μέλη του ΣΥΚΑΔΕ το 26ο τεύχος του Convenience.

Διαβάστε μεταξύ άλλων:
 • Στον Πρόεδρο για διευθέτηση των ωραρίων
 • Έρευνα «λιανικό εμπόριο»
 • Διαδικτυακή εκπαίδευση επιχειρήσεων ως προς τη νομοθεσία για την προστασία τωνκαταναλωτών
 • Από 1η Ιουλίου 2018 η χρέωση στην Κύπρο για τις λεπτές πλαστικές σακούλες
https://docs.google.com/a/sykade.org.cy/viewer?a=v&pid=sites&srcid=c3lrYWRlLm9yZy5jeXx3d3d8Z3g6N2JkMmIwODg0ZGVmMzFhZQ


Εργαλείο εκτίμησης κινδύνου OiRA

αναρτήθηκε στις 14 Νοε 2017, 5:57 π.μ. από το χρήστη SYKADE Admin   [ ενημερώθηκε 14 Νοε 2017, 6:07 π.μ. ]

Συμμετοχή ΣΥΚΑΔΕ

Το OiRA (Online, interactive Risk Assessment) είναι μια ολοκληρωμένη, εύχρηστη και δωρεάν διαδικτυακή εφαρμογή. Είναι ένα διαδραστικό εργαλείο αξιολόγησης των κινδύνων το οποίο επιτρέπει με εύκολο και τυποποιημένο τρόπο, τη δημιουργία της εκτίμησης των κινδύνων ανά τομέα οικονομικής δραστηριότητας.

Το εργαλείο OiRA βοηθά τις πολύ μικρές και τις μικρές επιχειρήσεις να εφαρμόσουν σε μια σειρά από στάδια τη διαδικασία της διενέργειας εκτίμησης κινδύνων, από τον εντοπισμό και την αξιολόγηση των κινδύνων στους χώρους εργασίας μέχρι τη λήψη αποφάσεων για την εφαρμογή μέτρων πρόληψης των κινδύνων και την ανάληψη δράσης. Επίσης, επιτρέπει στους εργοδότες να παρακολουθούν τις εν λόγω διαδικασίες και να συντάσσουν τις σχετικές εκθέσεις όπως η γραπτή εκτίμηση κινδύνων.

Είναι προσβάσιμο στη σελίδα www.oiraproject.eu έτσι ώστε μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις να μπορούν να πραγματοποιήσουν την αξιολόγηση του κινδύνου στον τομέα δραστηριότητάς τους.

Το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας σε συνεργασία με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό για την Ασφάλεια και την Υγεία στην Εργασία προχώρησε στην ετοιμασία του εν λόγω εργαλείου εκτίμησης κινδύνων OiRA στα μικρά εμπορικά καταστήματα, προσαρμοσμένου στα κυπριακά δεδομένα. Άλλα οκτώ παρόμοια εργαλεία έχουν αναπτυχθεί σε αντίστοιχους κλάδους οικονομικής δραστηριότητας (κομμωτήρια/κουρεία, εργασίες γραφείου, εργασίες τροφοδοσίας, κρεοπωλεία, σχολικές μονάδες, μικρά τουριστικά καταλύματα, συνεργεία επισκευής και βαφής οχημάτων και καφεστιατόρια)

Ο ΣΥΚΑΔΕ παρευρέθηκε σε συνάτηση στο Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας κατά την οποία έγινε ενημέρωση για την πορεία ανάπτυξης τεσσάρων νέων Δια-
δραστικών Εργαλείων Εκτίμησης Κινδύνων (OiRA).

Πιο κάτω μπορείτε να βρείτε σχετικά ενημερωτικό φυλλάδια. Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος του Convenience

αναρτήθηκε στις 12 Οκτ 2017, 12:21 π.μ. από το χρήστη SYKADE Admin   [ ενημερώθηκε 12 Οκτ 2017, 12:22 π.μ. ]

Διανεμήθηκε στα μέλη του ΣΥΚΑΔΕ το 25ο τεύχος του Convenience.

Διαβάστε μεταξύ άλλων:
 • Κλείσιμο περιπτέρων και μείωση τζίρου έφερε η φιλελευθεροποίηση των ωραρίων
 • Ο ΣΥΚΑΔΕ συμμετέχει σε πρωτοβουλία για μείωση της χρήσης αλκοόλ από τους νέους
 • Υποστήριξη από ΣΥΚΑΔΕ του Προγράμματος LIFE
 • Πρόληψη εργατικών ατυχημάτων και επαγγελματικών ασθενειών
 • Η Επ. Περιβάλλοντος της Βουλής διατηρεί το δικαίωμα να αυξήσει ή να μειώσει τη χρέωση στις πλαστικές σακούλες
https://docs.google.com/a/sykade.org.cy/viewer?a=v&pid=sites&srcid=c3lrYWRlLm9yZy5jeXx3d3d8Z3g6MjMwNmMzMjE5OTBkOTMxNQ

Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος του Convenience

αναρτήθηκε στις 7 Αυγ 2017, 1:56 π.μ. από το χρήστη SYKADE Admin   [ ενημερώθηκε 7 Αυγ 2017, 1:58 π.μ. ]


Διανεμήθηκε στα μέλη του ΣΥΚΑΔΕ το 24ο τεύχος του Convenience.


Διαβάστε μεταξύ άλλων:
 • Τα τσιγάρα, κόκκινη γραμμή για τα περίπτερα
 • Έκκληση ΣΥΚΑΔΕ για ωράρια καταστημάτων 
 • Ψηφίστηκε ο Νόμος για την Πάταξη του Λαθρεμπορίου Καπνικών Προϊόντων
 • Δημιούργησαν ψηφιακό βοηθό για περίπτερα
Κατεβάστε το νέο τεύχος εδώ 
Νέο business plan για περίπτερα λόγω ανταγωνισμού

αναρτήθηκε στις 7 Αυγ 2017, 1:35 π.μ. από το χρήστη SYKADE Admin   [ ενημερώθηκε 7 Αυγ 2017, 1:37 π.μ. ]


Σε μείωση των τιμών διαφόρων προϊόντων, τα οποία πωλούν στα ράφια τους, προχωρούν το τελευταίο διάστημα τα περίπτερα, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσουν τις μειωμένες πωλήσεις, το χαμηλό τζίρο και τον έντονο ανταγωνισμό που αντιμετωπίζουν από τις υπεραγορές.

Παράλληλα, σε μια προσπάθεια να διαφοροποιηθούν, κάποιοι ιδιοκτήτες περιπτέρων προχωρούν σε επιχειρηματικές κινήσεις, προκειμένου να διαφοροποιήσουν τις επιχειρήσεις τους. Χώροι παρασκευής καφέ ή άλλου είδους μικρά καταστήματα κάνουν σιγά σιγά την εμφάνιση τους, μέσα σε περίπτερα, επιχειρώντας να προσελκύσουν πελατεία.

Μιλώντας στο InBusinessNews, ο Πρόεδρος Συνδέσμου Καταστημάτων Διαρκούς Εξυπηρέτησης (ΣΥΚΑΔΕ), Ανδρέας Θεοδούλου, αναφέρθηκε στα προβλήματα του κλάδου και κυρίως στον μειωμένο τζίρο των περιπτέρων, λόγω και του έντονου ανταγωνισμού που προκύπτει από τις υπεραγορές. Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα λειτουργούν περίπου 1.000 περίπτερα σε παγκύπρια βάση. Μετά την κρίση του 2013, περίπου 350 περίπτερα έβαλαν λουκέτο.

Κατακόρυφη μείωση του τζίρου
Ο Πρόεδρος του ΣΥΚΑΔΕ, Ανδρέας Θεοδούλου ανέφερε ότι σήμερα ο ημερήσιος τζίρος ενός περιπτέρου κυμαίνεται μεταξύ €800 με €2.500, εισπράξεις οι οποίες είναι πολύ χαμηλότερες σε σύγκριση με τα δεδομένα πριν από την κρίση. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, οι ημερήσιες εισπράξεις των περιπτέρων πριν από το 2013 ήταν τριπλάσιες ή και τετραπλάσιες σε σύγκριση με σήμερα.

Αναλύοντας τα προβλήματα του κλάδου, ο κ. Θεοδούλου τόνισε πως το 80% των πωλήσεων των περιπτέρων αφορούν καπνικά προϊόντα, εφημερίδες, περιοδικά, λαχεία και κάρτες ανανέωσης χρόνου για κινητή τηλεφωνία, είδη τα οποία έχουν ποσοστό κέρδους που δεν ξεπερνά το 4% για τον κάθε περιπτεριούχο.

Εστιάζουν στο …convenience
Το άλλο 20% των πωλήσεων, πρόσθεσε ο κ. Θεοδούλου, αφορά προϊόντα, τα οποία ο καταναλωτής μπορεί να τα βρει και στις υπεραγορές. Και αυτό είναι το κομμάτι, στο οποίο εστιάζουν πλέον οι ιδιοκτήτες περιπτέρων, σε μια προσπάθεια να προσελκύσουν περισσότερους καταναλωτές. Γι αυτό και το τελευταίο διάστημα, οι τιμές των εν λόγω προϊόντων στα περίπτερα έχουν μειωθεί σε σύγκριση με το παρελθόν, που ήταν κατά πολύ υψηλότερες. Παράλληλα, γίνονται πλέον και κάποιες προσφορές. Αν και γνωρίζουν ότι δεν μπορούν να ανταγωνιστούν τις τιμές των υπεραγορών, τα περίπτερα επιχειρούν να προσελκύσουν τους καταναλωτές που χρειάζονται λίγα προϊόντα και δεν έχουν διάθεση να μεταβούν στην υπεραγορά. «Σίγουρα δεν μπορεί το περίπτερο να ανταγωνιστεί την υπεραγορά, αλλά αν ο πελάτης γνωρίζει ότι η τιμή είναι χαμηλή, θα έρθει για να μην ταλαιπωρηθεί αναμένοντας στην ουρά στα ταμεία των υπεραγορών», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδούλου. Μπορεί, πρόσθεσε «η τιμή να μην είναι τόσο χαμηλή στο περίπτερο όσο στην υπεραγορά, αλλά θα μπορεί να την ανταγωνιστεί».

«Πληγή» για τα περίπτερα ..υπεραγορές και ωράρια
Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Καταστημάτων Διαρκούς Εξυπηρέτησης ανέφερε ότι από τη μια οι υπεραγορές και από την άλλη τα ωράρια, όπως αυτά ισχύουν σήμερα, έχουν επηρεάσει δυσμενώς τις πωλήσεις των περιπτέρων. «Το πλεονέκτημα που είχαμε παλαιότερα, όταν κάποια καταστήματα ήταν κλειστά τις Κυριακές και τα απογεύματα του Σαββάτου και της Τετάρτης, έχει χαθεί. Με μειωμένο τζίρο, είναι δύσκολο για έναν ιδιοκτήτη περιπτέρου να πληρώνει μισθούς, γι αυτό και αναγκάζεται να δουλεύει πολλές ώρες ο ίδιος», τόνισε ο κ. Θεοδούλου. Εξ’ ού, πρόσθεσε, και τα περίπτερα που δουλεύουν σε 24ωρη βάση, είναι πλέον ελάχιστα. «Και τα λίγα περίπτερα που λειτουργούν σε 24ωρη βάση, το κάνουν για να μπορέσουν να καλύψουν τα έξοδα τους, λόγω μειωμένου τζίρου την ημέρα», συμπλήρωσε.

Ζητούν τα τσιγάρα … αποκλειστικά

Ο Ανδρέας Θεοδούλου αναφέρθηκε στην πρόταση του Συνδέσμου για αποκλειστική πώληση των καπνικών προϊόντων από τα περίπτερα, όπως συμβαίνει και σε άλλες χώρες της Ευρώπης. Η πρόταση αυτή, τόνισε, στοχεύει στη διαφύλαξη της επισκεψιμότητας τους καταναλωτή στα περίπτερα. «Αν και οι πωλήσεις των τσιγάρων δεν προσφέρουν κέρδος, εντούτοις με τον συγκεκριμένο τρόπο, θα ενισχυθεί στα καταστήματα μας η παρουσία καταναλωτών, οι οποίοι θα αγοράζουν και επιπλέον προϊόντα», τόνισε ο κ. Θεοδούλου. Η συγκεκριμένη πρόταση τέθηκε ενώπιον της κυβέρνησης, η οποία, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου, την αντικρίζει με θετικό μάτι, αν και υπάρχει δυστοκία στην προώθησή της.

Έκκληση ΣΥΚΑΔΕ για ωράρια καταστημάτων

αναρτήθηκε στις 16 Μαρ 2017, 2:08 π.μ. από το χρήστη SYKADE Admin   [ ενημερώθηκε 16 Μαρ 2017, 2:09 π.μ. ]

Βουλή και κυβέρνηση να βρουν 
τη χρυσή τομή πριν να είναι αργά


Έκκληση για συνεργασία και εξεύρεση της χρυσής τομής για τα ωράρια λειτουργίας των καταστημάτων απευθύνει στην Βουλή των Αντιπροσώπων και την Υπουργό Εργασίας ο Σύνδεσμος Καταστημάτων Διαρκούς Εξυπηρέτησης (ΣΥΚΑΔΕ). 

Σε δηλώσεις του, με την ευκαιρία της συζήτησης του θέματος στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εργασίας, ο πρόεδρος του ΣΥΚΑΔΕ, Ανδρέας Θεοδούλου, ανέφερε ότι «τα περίπτερα και τα καταστήματα διαρκούς εξυπηρέτησης έχουν πληγεί περισσότερο από κάθε άλλη επιχείρηση από τη φιλελευθεροποίηση των ωραρίων», εξηγώντας ότι τα τελευταία χρόνια έβαλαν λουκέτο περισσότερες από 800 επιχειρήσεις. Ο κ. Θεοδούλου σημείωσε ότι  «τόσο η Βουλή όσο και η Υπουργός Εργασίας αναγνωρίζουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος και βλέπουν θετικά τις προτάσεις που έχει υποβάλει ο ΣΥΚΑΔΕ για τη δημιουργία των συνθηκών εκείνων όπου μικροί και μεγάλοι μπορούν να συνυπάρξουν. Αν και υπάρχει η θέληση και από τις δύο πλευρές για συγκεκριμένες ενέργειες, λόγω του νομικού λαβυρίνθου που έχει δημιουργεί, επικρατεί μία στασιμότητα η οποία δεν επιτρέπει τη λήψη οποιονδήποτε διορθωτικών μέτρων.

Δυστυχώς, τα Δικαστήρια δεν έδωσαν τις γνωματεύσεις που θα παρείχαν τις λύσεις στο πρόβλημα. Όλα πλέον κρέμονται από πολιτικές αποφάσεις. Είναι επιτακτική η ανάγκη οι δύο πλευρές να επιδείξουν σύνεση και υπευθυνότητα για την εξεύρεση, το συντομότερο δυνατό, λύσεων που θα επιτρέψουν την επαναφορά ισορροπίας στο λιανικό εμπόριο και την προστασία της ταυτότητας και επιβίωσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεών μας».

Ευχές από τον ΣΥΚΑΔΕ

αναρτήθηκε στις 21 Δεκ 2016, 7:31 π.μ. από το χρήστη SYKADE Admin   [ ενημερώθηκε 21 Δεκ 2016, 7:32 π.μ. ]


Στα μέλη του ΣΥΚΑΔΕ το νέο τεύχος του Convenience

αναρτήθηκε στις 21 Δεκ 2016, 7:28 π.μ. από το χρήστη SYKADE Admin   [ ενημερώθηκε 21 Δεκ 2016, 7:29 π.μ. ]

Διανεμήθηκε στα μέλη του ΣΥΚΑΔΕ το 22ο τεύχος του Convenience.

Διαβάστε μεταξύ άλλων:
 • Νέο αδιέξοδο για το ωράριο καταστημάτων 
 • Πλαστική σακούλα μόνο με χρέωση
 • Ο Σύνδεσμος Λιανικού Εμπορίου κατήγγειλε βουλευτές για το ωράριο
 • Κρούσματα απόπειρας απόσπασης χρημάτων μέσω χρήσης προπληρωμένων καρτών Pay-Safe
Διαβάστε την ψηφιακή έκδοση πατώντας στο πιο κάτω εικονίδιο.

https://docs.google.com/a/sykade.org.cy/viewer?a=v&pid=sites&srcid=c3lrYWRlLm9yZy5jeXx3d3d8Z3g6NjAxZWZlZTIyNDUzZTRjZA

Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος του Convenience

αναρτήθηκε στις 9 Σεπ 2016, 1:06 π.μ. από το χρήστη SYKADE Admin   [ ενημερώθηκε 9 Σεπ 2016, 1:06 π.μ. ]

Διανεμήθηκε στα μέλη του ΣΥΚΑΔΕ το 21ο τεύχος του Convenience.

Διαβάστε μεταξύ άλλων:
 • Δεκαπενταύγουστος: Δεν φοβήθηκαν το πρόστιμο οι υπεραγορές
 • Συνέντευξη Προέδρου ΣΥΚΑΔΕ στην Σημερινή στην οποία συζητήθηκαν τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος
 • Πώς θα είναι οι νέες συσκευασίες τσιγάρων

https://docs.google.com/a/sykade.org.cy/viewer?a=v&pid=sites&srcid=c3lrYWRlLm9yZy5jeXx3d3d8Z3g6Mjc0ODI1ZjU2OGFmNGNlYg

1-10 of 56